Winactie vegetarisch kookboek Heel veel veg!
ActieDank jullie wel voor alle leuke tips! Tips voor nieuwe Puur! restaurants zijn altijd welkom! De winnaars van kookboek Heel veel veg! zijn bekend. Gefelicteerd Carolien en Karin. Niet gewonnen? Bekijk deze nieuwe winactie!
Van de grote en de kleine veg! was Puur! uit eten al fan. Nu komt vegetarisch kookboek ‘Heel veel veg!’ bij de Veg! verzameling. Gezonde recepten met de lekkerste groenten is het thema.
Winactie vegetarisch kookboek Heel veel veg!
In kookboek ‘Heel veel veg!’ van Hugh Fearnley Whittingstall spelen groenten de hoofdrol. Ook nu weer laat de auteur zien dat onbewerkte, natuurlijke ingrediënten de beste basis vormen voor de heerlijkste groentegerechten.
Recepten River Cottage
Missie: groenten lekker maken!
Het enige doel van het boek is voor auteur Hugh Fearnley Whittingstall het lekker maken van groenten. ‘ Ik wil dit doen zodat jij er meer van gaat eten: meer van de groenten waarvan je al houdt en meer van andere groenten die je nog niet zo goed kent. Het is mijn missie om je groente-inname te verhogen en je groentehorizon te verbreden tot het maximaal haalbare. Ik denk dat het vrij duidelijk is, waarom dit een goed idee is. Maar ik houd ervan om mijn mening te geven, dus daar gaan we…’
Vervolgens legt Hugh uit dat we ons gezonder en energieker voelen als we meer groenten eten, het is goed voor onze planeet en we verbruiken veel minder energie en grondstoffen dan bij de productie van dierlijke ingrediënten. ‘Ik ben er bijna zeker van dat we allemaal weten dat we meer groente (en fruit) zouden moeten eten, dus waarom doen we dat dan niet? Misschien komt het doordat onze eetcultuur niet zo vriendelijk naar de groenten is geweest. We eten ze natuurlijk al jaren maar niet vaak op de kleurige, creatieve, respectvolle manieren die andere keukens hebben verzonnen.’ Dat het anders kan, laat Hugh zien met dit groentekookboek Heel veel veg!
Bestel kookboek Heel veel veg!
Heel veel veg! Hugh Fearnley Whittingstall, Uitgeverij Becht
Charlotte: “Lekkere restaurantjes in de buurt ken ik niet goed. Toch zit genieten van eten in mijn bloed. Kook graag en veel, maar vaak hetzelfde recep(t). Terwijl ik ontzettende zin in variatie heb. Dus hoop toch kans te maken op een exemplaar. Want veg is simply fabulous echt waar!!”
Anita H.: “"RAUW" in Sittard.”
Carolien Schutte: “Feel good in Groningen past volgens mij in dit rijtje thuis lijkt me een erg leuk kookboek past erg mooi bij het andere boek wat ik heb genaamt veggie”
Jo’s Daughter: “Welk restaurant weet ik niet, maar groente is iets waar ik intens van geniet!! Dus dit boek zou geweldig zijn, smullen met elkaar groot en klein. Daar hoop ik heel erg op, want heel veel Veg is top top top!!”
Lisa: “Restaurant Hagedis in Den haag! Altijd leuke acties en doen mee aan de restaurantweek komende 5-11 maart 2018!”
Debbie van Tongerlo: “? Pleiade in Tilburg ?”
Karlijn Bosch: “De moestuin in Utrecht past wel in dit rijtje. Helaas kun je er alleen lunchen. Maar het eten is heerlijk en er zit een fijne winkel bij.”
Lieke: “Restaurant Le Jardin in Utrecht hoort ook zeker thuis in het lijstje. Koken met verse groente en kruiden is hier het uitgangspunt en dit zie je ook terug in de aankleding. Zeker even een keer heen gaan :)”
Patrice: “Moss-Antwerpen. Voorheen Comptoir L’epicerie du Cirque Zou er bijna gaan wonen om daar paar keer per week te lunchen, sapjes etc te halen. Chiara’s cheesecake is Da bomb! https://www.mossantwerp.be/”
Jacqueline: “Uit Eigen Stad in Rotterdam moet er echt bij op de lijst. Ze verbouwen alles zelf naast het restaurant, in de zomer kun je er bloemen plukken en er zijn regelmatig marktjes. En het eten is natuurlijk Top!”
Jamie: “Ongeveer 10 maanden geleden ben ik gestopt met vlees en vis eten. Uiteindelijk wil ik helemaal vegan! Ben nog niet helemaal bekend met vegetarische en/of veganistische restaurants. Het kookboek zou voor mij een must zijn zodat ik steeds een stapje dichterbij het veganistische eten ben! Nu maar duimen ✌”
Marielle Windhorst: “Pernikkel Groningen !”
Karin: “En dan bedoel ik Bhalu in Nijmegen ?”
Karin Timmers: “Dit is zo heerlijk restaurantje waar ze ook yoga lessen verzorgen. Kortom een must see in Nijmegen en een must do in jullie lijstje. En zo lijkt mij dit boek fantastisch om in mijn maaltijden nog meer (vergeten/onbekende) groente toe te voegen ?”
Diana Keulen: “Zie mijn reactie bij de post op facebook. Dol op groenten !!!”
Suzanne: “Ben een groot fan van Hugh Fearnley Wittingstall en van Hof van Sijthoff in Leiden!”
Pascale: “Kraaybekerhof in Driebergen natuurlijk!!!”
Angelique Baars-Scheutjens: “Ik ben al heel lang vegetariër. En soms is het lastig om nieuwe dingen te verzinnen. Dus wat frisse nieuwe ideeën zijn van harte welkom.”
Eline Kreuse: “Gare du Nord in Rotterdam leuk Biologisch restaurant in een voormalige treinwagon”
Anita Smits: “Zo Hollands. En puur! Het hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn op je bord;) Zou heeeeeeel graag het kookboek willen krijgen om nieuwe pure dingen te ontdekken.”
Anne: “Deze is net opengegaan en klinkt veelbelovend!”
Jouke: “Hoi, Een geweldig goed restaurant is Hackfort, vlakbij Vorden....hoort zeker op de lijst!”
Anna: “Oerouwd moet natuurlijk Oerwoud zijn ?”
Anna: “Dat is niet moeilijk! Oerouwd in Den Bosch verdient een plek op jullie website ❤️ Hihi, en nu hoop ik dat ik daarmee het kookboek verdien ??”
Alberthe Papma: “Prachtig boek! Ik nomineer Restaurant Kraaybeekerhof in Driebergen. Voledig biologisch/bd, met heel veel groenten van eigen landgoed. https://kraaybeekerhof.nl/restaurant/lunch-diner-proeverij”