Winactie The Green Kitchen at Home

Actie
Naar item

Puur! uit eten winactie: het nieuwste kookboek The Green Kitchen at Home. Jippie! We mogen 2 boeken weggeven. Hoe doe je mee? Deel jouw favoriete restaurant dat nog niet via puuruiteten.nl/restaurants te vinden is. Belangrijk is dat ze werken met groenten in de hoofdrol, lokaal, biologisch, fairtrade, duurzaam én vooral lekker eten.

Laat je de naam en plaats van het restaurant onderaan deze blog weten als reactie? Wil je extra kans maken, dan tag je het restaurant via onze Facebook pagina @Puuruiteten.  O ja, en delen van deze winactie via Facebook, Twitter en Instagram vinden we ook leuk : )

The Green Kitchen at Home

The Green Kitchen at Home kookboek winactie puuruiteten

In het zojuist verschenen kookboek The Green Kitchen at Home deelt het stel hun favoriete recepten met basics die ze standaard in de koelkast hebben staan, zodat ze altijd in no time een gezonde, vegetarische maaltijd kunnen bereiden. Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag.

Eerder schreef Puur! uit eten al over The Green Kitchen Travels waarin de Zweedse David Frenkiel en Deense Luise Vindahl recepten delen, geïnspireerd op hun vele reizen. Ook The Green Kitchen Smoothies is een van mijn favorieten. De kleurrijke fotografie van David is prachtig en Luise bedenkt de heerlijkste toegankelijke recepten.

Luise Vindahl vertelt over haar eetfilosofie

Luise Vindahl The Green Kitchen puuruiteten

Puur! uit eten was uitgenodigd voor de perslunch waar we genoten van heerlijke gerechten, uiteraard naar eigen recept. Luise schuift aan tijdens de lunch. Ze vertelt over haar eetfilosofie: ‘Voor mij is het belangrijk dat eten energie geeft en blij maakt. Maar ook dat het simpel te bereiden is. Het liefst met slechts enkele ingrediënten. En snel klaar te maken’.

Makkelijk en gezond eten doe je zo!

The Green Kitchen at Home winactie kookboek puuruiteten

Luise adviseert om de basis recepten in grotere hoeveelheden te maken want die kun je gemakkelijk enkele dagen in de koelkast bewaren. ‘Zo heb je altijd gezond en lekker eten in huis die je als basis voor je maaltijd gebruikt. Kook bijvoorbeeld een grotere hoeveelheid quinoa, maak een voorraad tomatensaus en gegrilde groenten uit de oven. Deze basis ingrediënten gebruik je in tal van gerechten, bijvoorbeeld in je soep, salade en hoofdgerecht’.

The Green Kitchen at Home

Ze vertelt verder: ‘Luister naar je eigen lichaam, want iedereen is anders. Het is een misverstand dat je met een vegetarische levensstijl onvoldoende proteïne binnenkrijgt. Ook tal van groenten bevatten dit, daar hoef je absoluut geen vlees voor te eten’.

Doe je mee met de winactie The Green Kitchen at Home? Laat je bericht hieronder achter met daarin jouw favoriete duurzame (en vooral lekkere) restauranttip.

The Green Kitchen at Home, David Frenkiel & Luise Vindahl, Uitgeverij Becht, € 24,95

Reacties (11)

  • 18 oktober 2017, 16:03

    Jose: “Ahhh yeah! Ik volg je! Ik struinde laatst op een kookboek van the green kitchen in een kringloop winkel.. Ik moet eerlijk zeggen dat ik gelijk dacht: YES! die neem ik mee, maar helaas was de prijs niet echt om blij van te worden. Het was maar 3 euro goedkoper dan een nieuw boek.. Zelf heb ik daar nu even niet het geld voor, maar ik eet sinds kort wel een stuk minder vlees. Ik vind het alleen wel erg lastig om lekkere recepten te vinden.. pinterest struin ik regelmatig af, maar daar zitten mega veel ingrediënten in. Iets dat ik als student niet echt kan veroorloven! En stiekem schotel ik mijn vriend steeds waker vegetarische gerechten voor, en hij houdt echt zó veel van vlees, dat als er al een dag geen vlees is dat hij dit écht mist. Hem moet ik dus ook even overhalen met hoe lekker vegetarisch eten kan zijn, haha. Als iemand nog tips heeft, let me know!Oh, en nog even op de vraag. VERS in Alkmaar is heerlijk! Het ligt naast het station dus vaak als ik de trein mis of vertraging heb ga ik daar even zitten. Het is echt zo ontzettend leuk ingericht! Ze gebruiken ook veel biologische producten en je kunt als toetje bijv. uit bananenbrood etc kiezen! http://versetenendrinken.nl/ Dit is de website. Zeker een keer de moeite waard om heen te gaan! Ik vind het er heerlijk en de mensen zijn echt heel erg aardig!”

  • 9 oktober 2017, 19:15

    Marloes: “In Arnhem zit Droom! Landerij de Park, een heel sfeervol, gezellig lunchtentje middenin Park Lingezegen, waar volop gewerkt wordt met (seizoens)groente uit eigen moestuin en verschillende lokale producten. Mensen met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt helpen in de keuken, bakkerij en bediening. Verder zit er een leuke kinderboerderij en een prachtige speeltuin op het terrein. Ontzettend fijn plekje waar je bovendien erg lekker een salade, soepje, tosti, of sandwich kunt eten! :)”

  • 9 oktober 2017, 11:24

    Suzanne: “Bij Albrecht in Eindhoven”

  • 8 oktober 2017, 08:29

    Karin: “Mijn favo restaurant is de Boet op Urk. Culinair geniet met prachtig uitzicht over de havens in een ongedwongen sfeer. Puur genieten!”

  • 7 oktober 2017, 20:55

    Gina beijen: “Tati Nijmegen”

  • 7 oktober 2017, 09:00

    Astra: “‘Eat by Chloe’ in New York en Boston. Alles is vegan.”

  • 7 oktober 2017, 08:00

    Resi Jilisen: “Lekker eten met veelal biologische en lokale producten. Gastvrij en unieke lokatie 😊”

  • 7 oktober 2017, 06:25

    Kim: “Vorige week hier geweest: Restaurant LEEN in Utrecht! Goed eten, verse producten met veel vegetarische en vegan opties. Asian Foodshare....heerlijk!”

  • 6 oktober 2017, 13:20

    Julia van kasbergen: “Heerlijk restaurant met mooie producten. Veel ook uit eigen tuin”

  • 5 oktober 2017, 11:08

    AnnaB: “Vincent Eilandkeuken in Den Burg”

  • 3 oktober 2017, 16:25

    Suzie: “Staal of Blender in Haarlem!”