Winactie Keukenkastje kookboek

Actie
Naar item

Bijzonder aan Keukenkastje is dat je de basis ingrediënten van de gerechten, als het goed is, al in huis hebt. Combineer de voorraad uit je keukenkastje en zet binnen no-time de meest verrassende gerechten op tafel, dat is het idee! Keukenkastje is dus handig om je voorraad op te ruimen, om zo restjes op te maken, waarmee je ook nog eens voedselverspilling voorkomt.

Winactie 2x kookboek Keukenkastje

Gefeliciteerd Bianca en Kirti! Jullie zijn de winnaars van kookboek Keukenkastje. Niet gewonnen? Morgen kun je meedoen met een nieuwe Puur! winactie!

We mogen 2x Keukenkastje weg geven. Meedoen is eenvoudig. Laat in een reactie onderaan dit bericht weten welke ingrediënten jij altijd op voorraad in je keukenkastje hebt staan. Via facebook @Puuruiteten maak je extra kans als je daar iemand tagt, die zijn of haar keukenkastje volgens jou wel eens op mag ruimen!

Welke inspiratie voor heerlijke recepten vind je zoal in het kookboek? Hier is alvast een voorproefje!

Recepten

Keukenkastje recept kookboek winactie win actie gratis

Venkel, sinaasappel en kikkererwten salade. Uit de winkel: sinaasappel en venkel. De rest heb je al in huis: mosterd, knoflook, olijfolie, witte wijnazijn, rode ui, kikkererwten.

Recept keukenkastje

Pasta met basilicum en avocado. Uit de winkel: avocado en basilicum. Dit heb je al in huis: olijfolie, knoflook, spaghetti.

Recept keukenkastje

En mijn favoriet, want ik ben gek op pure chocolade, zeker in combinatie met zeezout: Chocoladetosti’s met olijfolie en zeezout. Uit de winkel: goed knapperig brood of wit zuurdesembrood. Melk- of pure chocolade, zeezout en olijfolie heb je waarschijnlijk al in huis, alhoewel die chocolade ook nét op kan zijn ; )

Doe je mee met de winactie?

Winactie kookboek Keukenkastje

Laat dan hieronder weten wat  jouw favoriete keukenkastje ingrediënt is en vergeet niet om die ene vriend(in) even op facebook @Puuruiteten te taggen die echt zijn of haar keukenkastje op moet ruimen.

Uitgeverij Becht | ISBN 9789 023 01 499 7 | Eve O’Sullivan & Rosie Reynolds | € 24,95

Reacties (20)

  • 16 mei 2017, 15:32

    Sjors: “Cayennepeper”

  • 14 december 2016, 21:12

    Eline: “Sojasaus”

  • 14 december 2016, 07:38

    Aleid: “Pasta en rijst”

  • 13 december 2016, 20:49

    Xaviera Jamie Jansen: “Ik kan niet zonder Herbamare. Een heerlijk produkt!”

  • 13 december 2016, 15:40

    Bianca: “Vandaag de keukenkastjes uitgeruimd en een deel van de voorraadkast. En toen bleek dat we alles wel érg op voorraad hadden. Van ellende maar wat gezonde muffins gemaakt. Wat we eigenlijk altijd in huis hebben: kokosmelk en rijst. Een blik of eh... 9 en een zak (á 10 kilo) of eh... 2.”

  • 13 december 2016, 13:59

    Kirti: “Ik zou graag kunnen zeggen dat ik ingrediënten heb die ALTIJD op voorraad zijn, maar helaas. In mijn chaotische keuken grijp ik zelfs naar de échte basics als bloem, olie, ui en pasta nog eens per jaar nog mis. Gelukkig heb ik altijd wel heel veel andere dingen staan, zoals blikvis, peulvruchten in blik, gember, een mega hoeveelheid kruiden uit allerlei werelddelen, tomatenpuree/blokjes/passata, en ga zo maar door. Met een beetje creativiteit is er altijd genoeg om een complete maaltijd op tafel te kunnen zetten, zonder de deur uit te hoeven.”

  • 30 november 2016, 19:42

    Saskia: “Kikkererwten, couscous en tonijn hebben wij altijd in huis!”

  • 26 november 2016, 18:33

    Esther: “Altijd shoyu, mirin en gember in huis omdat je er zoveel mee kunt doen. Heerlijke smaaksensaties!”

  • 24 november 2016, 14:30

    Linda: “Extra virgin olive oil; omdat ik, net als Jamie Olive(r), eraan verslaafd ben!Èn gepelde tomaten en tomatenpuree in blik; omdat deze in zoveel recepten gaan, waaronder de fantastische bolognese saus van Matt Preston uit zijn '100 beste recepten'.”

  • 24 november 2016, 07:50

    Willem: “Pesto. Met een goede pesto kun je zelfs van oud brood nog een acceptabele maaltijd maken.”

  • 23 november 2016, 16:19

    Gonneke: “Mijn favoriete keukenkastje-ingrediënt is: balsamico! Ik gebruik het in de sla, maar ook in andere gerechten. bijvoorbeeld in eigen gemaakte tomaten-chutney.”

  • 23 november 2016, 14:11

    Betsie: “Mijn favoriet is de biologische kokosolie. Daar kan je, buiten het bakken, koken en braden om, nog zovéél meer mee doen.....droge huid? kokosolie; droge haren of van die "springharen" als het winter is?....doe er maar wat kokosolie in, is het zo weer weg!”

  • 1 november 2016, 09:56

    Mieke Schepens: “Rijst, amandelmelk, kaneel, zonnebloemolie, olijfolie, uien”

  • 31 oktober 2016, 00:16

    Henriette Leeuwis: “Mijn favoriete keukenkastje ingrediënt is olijfolie. Heerlijk voor het maken van een dressing, maar ook om te te gebruiken bij het koken van pasta,of om vlees in te braden met een klontje boter. enz enz enz”

  • 29 oktober 2016, 14:06

    Grete Karina: “Mijn favoriete keukenkastje ingrediënt is Koriander, een heerlijk kruid om mee te kokkerelen! Daarnaast ben ik altijd blij als er knoflook en uien in de kast staan.”

  • 28 oktober 2016, 07:53

    Marja Legius: “Olijfolie, kaneel en kerriepoeder, rijst”

  • 28 oktober 2016, 07:49

    Michelle: “Eieren! Gekookt eitje, gebakken ei, bij de nasi, quiche of als ingredient als ik iets ga bakken”

  • 28 oktober 2016, 07:43

    Angela: “Kaneel! Wij gebruiken met ons gezin zeker een potje per week; over de havermout, kwark, yoghurt etc. Soms met een lekkere kop koffie á la 'pumpkin spice latte' of door een warme melk met honing voor we naar bed gaan..”

  • 28 oktober 2016, 07:04

    Annabelle: “Rijst,ketjap,knoflook,peper,zout”

  • 27 oktober 2016, 22:18

    Anita H.: “Gember!”