9x vegetarisch restaurant

Nieuws
Naar item

Lekker uit eten bij een vegetarisch restaurant? Bij deze restaurants eet je niet alleen vegetarisch. Stuk voor stuk zijn ze ook nog eens duurzaam, want ze kiezen voor streekproducten, biologisch en fairtrade, als de ingrediënten van ver komen. Klik door naar het restaurant waar je meer over wilt weten, en je vindt een uitgebreide omschrijving. Eet je liever helemaal plantaardig? Ook vegan uit eten is bij dit lijstje een aanrader. Check 9x vegetarisch restaurant!

9x vegetarisch restaurant

1. de Bolhoed Amsterdam

Vegetarisch restaurant Jordaan Amsterdam de Bolhoed

In de Jordaan vind je vegetarisch restaurant de Bolhoed. Het is een gezellig kleurrijk eetcafé waar je biologisch, lekker, gezond, en ook vegan kunt eten. Met mooi weer is het lekker genieten op het terrasje aan de Prinsengracht!

2. De culinaire werkplaats Amsterdam

biologisch restaurant amsterdam de culinaire werkplaats duurzaam uit eten vegetarisch restaurant

Bij de culinaire werkplaats is de hoofdrol altijd weggelegd voor groenten, fruit en bijzondere granen. Een aantal dagen per week kun je in het restaurantgedeelte aanschuiven voor een zogenaamde eetinspiratie. Dit is een eetervaring voor al je zintuigen met interactieve momenten. Ieder thema heeft als finishing touch bijpassende (non-)alcoholische cocktails.

3. Golden Temple Amsterdam

vegetarisch restaurant amsterdam golden temple

Maar liefst 70% van de gerechten is ‘vegan’ en een groot gedeelte is glutenvrij. Op de menukaart van Golden Temple vind je wereldse maaltijdsalades, zoals een overheerlijke Indonesische tempeh-salade, die écht lekker knapperig en krokant is bereid. Ook zijn er heerlijke curry’s, Indiase thali, Iraanse quinoa, en Italiaanse pizza van dichterbij.

4. Spirit Amsterdam

Spirit Amsterdam biologisch vegetarisch restaurant

Spirit heeft naast het succesvolle vegetarische en biologische buffetrestaurant in Rotterdam (nummer 9 van deze lijst) ook haar deuren geopend in Amsterdam. Het buffet biedt keuze uit ruim vijftig verschillende gerechten, patisserie, vers geperste sappen, (granen)koffie en diverse soorten thee of een lekker glas wijn.

5. Herberg Het Volle Leven Appelscha

vegetarisch restaurant Herberg Het Volle Leven Appelscha

Zowel full-time als part-time vegetariërs missen beslist geen vlees en vis in Herberg Het Volle Leven. Als je blijft logeren (er zijn acht kamers, een suite en een kampeerkeet) geniet je de volgende ochtend van een ontbijt met warme broodjes, verse jus d’orange, diverse kazen en een gekookt eitje van de eigen kippen.

6. Rawsome Arnhem

vegetarisch restaurant Rawsome Arnhem sap biologisch sappen vegetarisch restaurant uit eten gezond glutenvrij vegan

Rawsome in Arnhem centrum serveert verse juices, salades, taartjes en nog veel meer. Bij Rawsome vind je geen gluten, lactose en geraffineerde suikers. Ze werken met verse, biologische en zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Alles wordt met zorg en liefde bereid en dat proef je!

 

7. LOFF Breda

Restaurant LoFF Breda

Op zoek naar een vegetarisch restaurant in Breda? Bij LOFF Breda eet je 100% vegetarisch. Minstens 70% is plantaardig. Er is ook heerlijke vegan taart die ook nog eens suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is. LOFF heeft een heerlijk licht interieur en een mooie rustige stadstuin. Je kiest uit wel 30 vers bereide gerechten uit de Wereldkeuken.

8. Imagine in Middelburg

Imagine Middelburg biologisch vegetarisch veganistisch lunchcafe

Vegetarisch uit eten in Middelburg? Imagine is een 100% biologisch, vegetarisch en veganistisch lunchcafé met een verpakkingsvrije biowinkel. Midden in de Zeeuwse hoofdstad vind je Imagine, een bijzonder lunchcafé met uitsluitend duurzame producten.

9. Spirit Rotterdam

vegetarisch restaurant Spirit Rotterdam

Op nummer 4 van dit lijstje kwam je Spirit al tegen in Amsterdam. Ook als gast bij Spirit Rotterdam schep je zelf op van het buffet en betaal je alleen voor wat je opschept. Dat is wel zo eerlijk voor grote en kleine eters én het zorgt voor minder afval. Alleen gerechten die worden klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. 100% biologisch. Spirit vind je in de Groene Passage.

Duurzame restaurants

Meer restaurants? Bij álle Puur! uit eten duurzame restaurants kun je natuurlijk kiezen voor lekker vegetarisch eten en voor groenten in de hoofdrol. En niet alleen dat: Ook nog eens biologisch, streekproducten, duurzaam en fairtrade!

Heb of ken jij een restaurant dat nog niet via Puur! uit eten te vinden is? Laat het graag weten via een reactie onderaan dit bericht. Of stuur een tip!

Vegetarische recepten

Recept bietenburger blossom events vegetarisch biet rode biet bieten burger vegetarische burger puuruiteten puur chef chefs

Thuis lekker vegan of vegetarisch eten? Check deze vegetarische recepten én verrukkelijke desserts van de Puur! uit eten chefs.

Reacties (1)

  • 5 oktober 2017, 14:42

    Sammi: “Ik heb laatst bij Rawsome gegeten en het beviel mij zeer goed. Normaal gesproken eet ik vegetarisch bij Brasserie de Boerderij. Ben je daar wel eens geweest? Het is zeker een aanrader.”