Vegan Toko boek

Nieuws
Naar item

Vegan Toko boek

In Vegan Toko vind je maar liefst 80 snelle recepten voor toko lovers. Milou van der Will heeft het je in haar nieuwste vegan kookboek wel heel makkelijk gemaakt. Alle recepten zijn deze keer snel en gemakkelijk te bereiden. Eerder schreef ze onder meer Vegan Summer.

Geïnspireerd door haar roots zoekt Milou continu naar dé manier om de door haar zo geliefde Indische smaken van vroeger te verwerken in plantaardige gerechten van nu. Voor de ingrediënten, zoals specerijen, wortels, blaadjes en andere smaakmakers ga je liefst naar de toko.

Vegan Toko boek kookboek plantaardig recepten veganistisch

Haar kleurrijke boek ziet er aantrekkelijk uit. Je vindt er onder meer basis gerechten als nasi en kokosrijst. Gerechten met tempeh, tofu en seitan. Lekker veel groenten zoals gevulde noedelsoep, gado gado salade en spicy geroosterde bloemkool. Snacks. Zoet. En gezonde drankjes.

We zijn het natuurlijk volmondig met haar eens, als ze zegt: ‘De toekomst is plantaardig!’

3x recepten uit het Vegan Toko boek

Puur! deelt graag een voorproefje uit Vegan Toko met jou. Natuurlijk kiezen we daarvoor de recepten waar we zelf het meest nieuwsgierig naar zijn:

  1. Spitskool steaks
  2. Palmkool kroepoek
  3. Kokos-ananassap

Ga je deze gerechten zelf maken? Laat dan graag onder dit artikel weten hoe je ’t vond. Dank alvast voor het delen van jouw ervaring. We zijn heel benieuwd! Hier komen de recepten.

1. Gegrilde spitskoolsteaks recept

Spitskool steaks gegrild uit Vegan Toko

Gegrilde spitskoolsteaks in decadente umamibotersaus: typisch zo’n recept dat je in geen toko tegenkomt, maar wat ik er per direct zou bestellen als het zou kunnen. Simpel te maken, een ultrakorte ingrediëntenlijst en binnen een kwartier op tafel. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten gegrilde spitskool

Voor 8 steaks, als bijgerecht voor 2-3 personen

• 100 g plantaardige boter
• 1 el lichte misopasta
• 1 knoflookteen, geperst
• zout
• 1 spitskool
• 1 el neutrale olie

Voor erbij: sesamcrispies (recept staat ook in het Vegan Toko boek) en tuinkers, ter garnering

Extra nodig: grillpan en kwastje

Puur! tip: vervang de margarine in bovenstaand recept door een flinke scheut olijfolie. 

Gegrilde spitskool bereiding

Bereiding: 15  minuten

  • Smelt de boter heel zachtjes in een steelpannetje. Haal direct van de warmtebron zodra het gesmolten is. Voeg de miso en knoflook toe, mix door en zet opzij.
  • Verhit een grillpan en strooi wat zout over de bodem. Snijd de spitskool over de lengte in 8 steaks. Bestrijk licht met de olie. Gril de steaks aan beide kanten 3 tot 4 minuten, tot ze gaar zijn en een mooi streepje hebben. Smeer op het laatst in met de umamiboter en gril nog 1 minuut.
  • Schenk de rest van de botersaus in een schaal en drapeer de spitskoolsteaks erover. Strooi er wat sesamcrispies bij, garneer met tuinkers en serveer direct. Lekker met een gebakken aardappeltje, of bij nasi koening (dit nasi recept vind je ook in het Vegan Toko boek).

2. Palmkool kroepoek recept

Palmkool kroepoek recept uit Vegan Toko boek

Ingrediënten palmkool kroepoek

Bijgerecht voor 2 personen

  • 3 palmkoolbladeren (cavolo nero of Toscaanse kool), dikke nerf verwijderd, in stukken gesneden
  • 1 el neutrale olie
  • 1⁄2 tl zout
  • 1⁄2 tl chilipoeder
  • 1⁄4 tl gemalen komijnzaad

Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Palmkool kroepoek bereiding

Bereiding: 15 minuten

  • Verwarm de heteluchtoven voor tot 160 °C.
  • Spreid de palmkool over het bakpapier op de bakplaat uit.
  • Besprenkel met de olie, hussel goed door en zorg dat alle stukjes los van elkaar liggen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak in maximaal 5 tot 10 minuten knapperig. Blijf erbij, ze moeten mooi groen blijven.
  • Bestrooi direct uit de oven met zout, chili en komijn.

3. Kokos-ananassap recept

Kokos ananassap uit Vegan Toko boek

Dit recept is speciaal voor zo’n dag waarop je eigenlijk het liefst met je ass op een tropisch eiland zou zitten, maar dat niet kan, want het leven, en je dan maar even een slokje van dit drankje moet nemen met je ogen dicht voordat je al die stomme mailtjes weer verder gaat beantwoorden of de was gaat opvouwen of zo.

Mocht dat slokje niet helpen, kun je er altijd nog een piña colada van maken door het kokoswater te vervangen door kokosmelk, en die sinaasappel te verruilen voor een scheut rum. Doe dan alleen maar niet meer mailtjes beantwoorden, oké. Was vouwen mag. Maar waarom zou je.

Ingrediënten vers kokos-ananassap

Voor ongeveer 750 ml

  • 250 ml kokoswater
  • sap van 1 sinaasappel
  • 500 g verse ananas, in stukjes
  • sap van 1⁄2 limoen

Extra nodig: blender en ijsblokjes

Kokos-ananassap bereiding

Bereiding: 5 minuten + 2 uur koelen

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix tot sap.
  • Schenk in een kan.
  • Zet minstens 2 uur in de koelkast en serveer met flink wat ijsblokjes.

Vegan Toko boek bestellen

Vegan Toko boek bestellen

Vegan Toko boek bestellen? Dat kan hier!

Vietnamese spring rolls maken

Zelf vegan spring rolls maken

Zelf vegan spring rolls met satésaus maken? Bij Restaurant Golden Temple in Amsterdam at ik deze heerlijke Vietnamese loempia’s met een zalige pindadip. De gevulde loempia’s maak je met rijstvellen en een gezonde groentevulling. Met daarbij een superlekkere satésaus. Graag deel ik dit lekkere vegan recept met jou.

3x vegan curry recepten

Thaise curry vegan recept

Vegan curry recepten zijn altijd een goed idee, lekker veel smaak en groenten. Puur! heeft drie unieke curry gerechten voor je verzameld. Natuurlijk zijn alle curry’s helemaal vegan friendly. Check ze alle drie.

Gratis Puur! vegan recepten e-book

Vegan recepten e-book Puur! uit eten

Reacties