Vegan Party Food
ActieTijdens de feestdagen wordt er vaak uitgepakt. Bij kerst hoort natuurlijk lekker eten. Dit kan ook heel makkelijk plantaardig met het boek Vegan Party Food. Lees snel verder voor een lekker recept en een winactie waarbij we 3x dit feestelijke kookboek weg mogen geven. Of bestel ‘m meteen voor jezelf of als cadeau!
Het boek staat vol met de lekkerste gerechten om de feestdagen extra speciaal te maken. Mocht je een vegan dieet volgen of gewoon meer plantaardig willen eten is dit boek echt een must have voor de feestdagen. Laat je gasten versteld staan met deze onverwachte twist op plantaardig eten.
Het boek bevat voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes, lekkere hapjes en zelfs de leukste drankjes. Niet alleen voor kerst staan er leuke recepten in maar ook voor de andere feestdagen. Zo heb je het hele jaar door plezier van dit boek. Puur! mag jullie een voorproefje geven met het recept van de gevulde flespompoen.
Gevulde flespompoen
voor 8 personen
bereidingstijd 1 uur en 30 minuten
nodig: blender
- flespompoenen, 2 stuks
voor de kikkererwten
- zonnebloemolie, 1 el
- tomaten, fijngehakt, 2 stuks
- knoflook, fijngehakt, 5 tenen
- rode ui, fijngehakt, 1 stuk
- kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt, 400 g
- gemalen kurkuma, ½ tl
- zout, ¾ tl
- garam masala, 1 el
voor de spinazierijst
- verse spinazie, gewassen, 200 g
- water, 400 ml
- basmatirijst, 350 g
- zonnebloemolie, 2 el
- knoflook, fijngehakt, 3 tenen
- komijnzaad, 1 tl
- venkelzaad, 1 tl
- gedroogde tijm, ½ tl
- gedroogde oregano, ½ tl
- groentebouillonblokje, 1
- zout, ¼ tl
Flespompoen
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Halveer de flespompoenen in de lengte en lepel de zaadjes eruit. Leg de pompoenen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
- Bak ze 15 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog 30 minuten. Haal ze uit de oven, maar laat de oven aan staan.
Kikkererwten
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de tomaten, knoflook en rode ui 4 minuten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en bak ze 4 minuten mee. Bewaar in een kom.
Spinazierijst
- Meng de spinazie en het water in de blender en pureer alles glad. Was de rijst drie keer met schoon water en zet tot gebruik apart.
- Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook, het komijnzaad en venkelzaad 2 minuten. Voeg nu de gedroogde tijm, gedroogde oregano, het bouillonblokje, zout en de rijst toe en bak al omscheppend nog 2 minuten.
- Roer dan het spinaziesap erdoor en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat 13 minuten zachtjes koken, of tot de rijst beetgaar is. Zet tot gebruik apart.
Winactie Vegan Party Food
Gefeliciteerd Gaya, Puck en Susan. Jullie hebben een e-mail ontvangen als winnaars van Vegan Party Food. Heb je deze keer niet gewonnen? Hou puuruiteten.nl/actie in de gaten voor de volgende winactie.
Enthousiast geworden van dit heerlijke recept? Puur! mag 3x het Vegan Party Food kookboek weggeven!
Hoe kun je winnen?
- Laat onderaan dit artikel weten hoe jij deze kerst gaat vieren.
- Houd de Puur! social media @puuruiteten in de gaten voor de post over de winactie en tag hier twee mensen onder.
- Deel ons bericht in Stories.
Vegan Party Food bestellen
Vegan Party Food, Jason Tjon Affo
Vegan Rainbow Food
Van dezelfde auteur verscheen ‘Vegan Rainbow food’. Reken er dus maar op dat je vrolijke en kleurrijke plantaardige recepten gaat vinden! Jason Tjon Affo heeft als fotograaf, foodstylist en foodblogger een oog voor mooie gerechten. Kleur is niet voor niets Jasons middle name.
Door verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Begin je dag met paarse rodekool pancakes of serveer bij je borrel het recept van de geroosterde worteldip, die je op de foto hierboven ziet. Dit kookboek is onmisbaar in je keuken en perfect voor als je plantaardig eet en van een mooi opgemaakt bord houdt!
Vegan Rainbow Food, Jason Tjon Affo
Wat geef je een vegan cadeau?
Wat geef je een vegan cadeau? Het is soms erg lastig om voor iemand een geschenk te kopen, zelfs als je die persoon goed kent. Dus tja…. een vergissing is snel gemaakt als je voor een veganist gaat shoppen. Maar met deze tips gaan we jou helpen die zoektocht wat makkelijker te maken.
Duurzame cadeaus kerst
Op zoek naar duurzame cadeaus? Wil je iemand een duurzaam én leuk cadeau geven? Puur! uit eten heeft tips voor je op een rijtje gezet. Deze producten komen elke dag van pas en besparen de ontvanger een hele hoop geld. Goed voor het milieu en haar of zijn portemonnee!
Vegan kerst menu
Puur! uit eten heeft speciaal voor jou een vegan kerstmenu samengesteld. Weet jij al wat je op tafel gaat zetten? Dit jaar geen stress over het kerstdiner. Lekkere kerst tips voor jouw diner: voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht. Allemaal veganistisch.
Bo: “Ongelooflijk wat er allemaal vegan kan. Ik kijk veel op internet en probeer van alles. Dit lijkt mij een heel leuk en leerzaam boek.”
Gaya de Jonghe: “Wij zijn niet vegan gegaan afgelopen kerst. Gewoon, omdat wij daar niet echt kaas van hebben gegeten. Dit kookboek zou ons dus wel écht kunnen helpen. 😍”
Kim Coenen: “Ik ben voor een zelfgemaakte vegan pizza gegaan. De andere dag voor nasi, met sticky tofu en satesaus.. maar vanaf dit jaar is het voor mij zoeken naar 100% vegan!”
Gaby Andel: “Wij proberen van elke dag een feestje te maken met lekker en gezond eten. Met Kerst waren we met ons gezin samen en hebben we juist eens genoten van ons samen zijn. Ook al hebben we onze familie erg gemist. Zodra het weer kan zullen we een Feestje vieren en genieten van een heerlijk vegan gerecht, misschien wel uit deze prachtige kookboek!❤”
Kate: “Niet alleen op feestdagen is het een feest bij ons. Regelmatig komen vrienden en familie over de vloer omdat ik van koken houd. Dit boek zal ik daarom heel goed kunnen gebruiken. Ik gebruik vaak kookboeken zodat ik van alles kan uitproberen. Ik ken nog niet veel vegan recepten en daarom lijkt het mij onwijs gaaf om dit boek te hebben.”
Lucie: “Héérlijk kookboek dat natuurlijk niet alleen met de kerst voor een feestje zorgt maar altijd, bij elke gelegenheid! En naast het genieten van de lekkernijen óók een goed gevoel, want duurzaam, het einde van verspilling en vooral vegan is tegelijk mijn doel!”
Carola: “Wij proberen altijd als de familie komt wat nieuwe en dan ook altijd wat vega dus dit boek zou erg helpen om weer eens iets nieuws te proberen. En we hebben ook altijd gezellig etentjes met de buren daar kunnen we dus ook goed voor gebruiken.”
Imina Jaarsma: “De kerst ligt al even achter mij, maar ik heb eindelijk na een half jaar mijn ouders weer eens gezien, we hebben heerlijk gegeten en urenlange strandwandelingen gehouden op Vlieland! Helemaal perfect dus!”
Olivia: “Super gave actie!! Graag doe ik mee. Elk jaar met Kerst maken wij 4 gangen diner. Wat zal het makkelijker zijn dit jaar om uit dit boek te kunnen koken 🥰🥰.”
Anita H.: “Inmiddels alweer achter de rug.... Kerstavond met mijn familie doorgebracht (heel gezellig). De overige dagen gewoon thuis geweest. Rustig aan gedaan en wat opgeruimd.”
Susan Jansen: “Onwijs benieuwd naar dit kleurrijke kookboek! Ik vier kerst gezellig en klein met familie, genieten van een zelf gemaakt diervriendelijk kerstdiner. Ik ga deze actie even delen via Instagram!”
Antoinette: “Ik vier dit jaar de kerst met mijn man samen, lekker koken en genieten met ons tweeën en de hond. We wachten wel op een bericht van onze oudste dochter dat we opa en oma zijn geworden. We koken vegan, al vijf jaar inmiddels, maar nieuwe inspiratie is altijd welkom.”
Puck Lange: “Ik vier deze kerst lekker thuis en ben vandaag al druk in de weer geweest met de voorbereidingen. Mijn drie vegan toetjes (tiramisu, monchou en pistache blondie) zijn al helemaal klaar dus dat scheelt weer wat kokkerelstress 👩🏽🍳 Lekker koken, eten en quality time met de familie: dat is voor mij een perfecte kerst 🎄”
Chantal Duffels: “Leuke actie! Ik rij morgen vanuit Duitsland naar mijn ouders. Daar vier ik kerst met de lekkerste, zelf gemaakte vegan gerechtjes.”