Zuurkool rolletjes Ivo's Kitchen

Hoofdgerechten
Naar item

Recept zuurkool rolletjes van Ivo’s Kitchen in Amsterdam

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 4 portobello’s
  • 1 grote of 2 kleinere pastinaken
  • 300 g rijst
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 200 g tomatenpuree
  • 3 gepelde tomaten
  • salie, oregano, laurier, paprikapoeder, rozemarijn, zout

Bereiding

  1. Vulling: Snipper de pastinaak, prei, portobello’s en knoflook fijn. Doe in een kom. Voeg de tomatenpuree, kruiden, paprikapoeder, ei, olijfolie, gekookte rijst, rozemarijn, zout, salie en oregano (naar smaak) toe.
  2. Pel het zuurkool blad en leg de kapotte en kleine blaadjes apart. Die kan je er later gebruiken voor bovenop. Snij de dikke nerven uit de bladeren zodat deze met het oprollen niet in de weg zitten.
  3. Verdeel de inhoud van de kom (vulling) over de bladeren in porties van ongeveer 50 gram. Rol de bladeren op tot een soort van ronde langwerpige pakketjes.
  4. Zet de rolletjes in een pan rechtop. De minder mooie bladeren kunnen er bovenop.
  5. Voeg water toe totdat de rolletjes helemaal onder water staan en voeg de gepelde versnipperde tomaat toe.
  6. Zet de pan op laag vuur en laat ongeveer 1 uur koken.

Serveertip

Zuurkool recept Ivo's Kitchen vegetarisch vega veggie restaurant recepten Amsterdam

Serveer met truffel aardappelpuree en gemarineerde groenten (pompoen, knolselderij en wortel).

Meer weten over Ivo’s Kitchen in Amsterdam? Check de beschrijving van Ivo’s Kitchen in Amsterdam >>

Alle lekkere vegetarische recepten >>

Reacties