Zelf hummus maken Het Lokaal
VoorgerechtenZelf hummus maken? Dat is makkelijk en ook nog eens gezonder dan kant en klaar kopen. Tobias, kok bij Puur! hotspot Het Lokaal in Amersfoort, deelt graag zijn recept met jou. Check zijn serveertip voor een 12-uurtje onderaan dit recept.
Ingrediënten om zelf hummus te maken
- 500 g gedroogde kikkererwten
- 90 g tahin
- 2 citroenen
- 20 g knoflook
- 6 g komijn geroosterd
- 100 ml olijfolie
- zout naar smaak
- 0,5 el bakpoeder of baking soda
Zelf hummus maken doe je zo!
- Kikkererwten afwegen en 24 uur wellen in ruim water.
- Koken in schoon water met het bakpoeder tot ze mooi gaar zijn.
- Bewaar het kookvocht van de kikkererwten.
- Komijn zachtjes roosteren in een pannetje.
- Citroenen raspen en uitpersen.
- Olijfolie, komijn, knoflook, zout, tahin, citroensap en -rasp in de blender.
- Doe de helft van de kikkererwten in de blender. Giet het kookvocht van de kikkererwten erbij tot ze net onder staan.
- Dit draaien tot het mooi glad is en in een grote kom doen.
- Rest van de kikkererwten ook glad draaien met vocht (doe de blender niet te vol, max tot de helft vullen).
- Alles samenvoegen en goed mengen.
- Daarna afproeven en eventueel op smaak brengen. Voeg vocht toe als de hummus nog te dik is.
Serveertip 12-uurtje: Het Lokaal belegt een dik gesneden boterham met hummus. Garneer met in olie gebakken oesterzwammen, gekruid met peper en zout. Serveer met een soepje en salade naar keuze.
5x hummus recept
Op zoek naar lekkere recepten met hummus? Omdat er zoveel kikkererwten in zitten is hummus een van de beste plantaardige eiwitleveranciers. En wat fijn, je kunt eindeloos variëren. Bijvoorbeeld door paprika, bieten, avocado toe te voegen als je zelf hummus maakt. Check deze lekkere recepten met hummus.
Hemelse hummus
Hemelse Hummus is een kookboek compleet in het thema van, je raadt het al: hummus. De recepten die erin staan, gaan van de meest basic hummus, naar erg originele en té gekke combinaties. Alle recepten die erin staan zijn plantaardig!
3x vegan soep
Deze drie soep recepten zijn vegan. Dat is ook niet zo gek want soep bestaat vaak uit vooral plantaardige ingrediënten (lekker veel groente!) en is heel makkelijk zonder dierlijke producten te bereiden.