Frisse wintersalade De Groene Kookacademie
VoorgerechtenFrisse wintersalade met mandarijn, biet, olijven, munt en notendressing (vegan)
Deze wintersalade is een makkelijk, gezond en veganistisch recept.
Ingrediënten wintersalade
De hoeveelheden van onderstaande ingrediënten bepaal je zelf. Probeer uit wat jij het lekkerste vindt!
- bietjes
- muntblaadjes
- zonnebloempitten
- mandarijntjes
- bosui
- balsamicoazijn
- gemengde notenpasta
- ahornsiroop
- olijfolie
- kalamata olijven
- peper & zout
Bereiding
- Snij rauwe (geschilde) bietjes in flinterdunne reepjes.
- Haal de muntblaadjes van de takjes en laat ze mooi heel.
- Rooster zonnebloempitten lichtbruin.
- Schil mandarijntjes, haal de partjes los en halveer deze.
- Snij bosui in ringetjes.
- Klop een dressing van balsamicoazijn, gemengde notenpasta, ahornsiroop, olijfolie, peper en zout.
- Meng alles luchtig door elkaar en maak af met kalamata olijven.
De Groene Kookacademie bij Puur! uit eten
Meer weten over de opleidingen en kookworkshops van De Groene Kookacademie? >>
Alle lekkere vegetarische recepten >>
Reacties