Veggie bulghur salade Restaurant Waters of the World

Hoofdgerechten
Naar item

Bulghur salade met gemarineerde groenten, yoghurt hangop en mangochutney met een dressing van passiefruit

Bulghur

Kook de bulghur in ruim bouillon 12 minuten. Voeg een theelepel kerrie aan de bouillon toe. Maak deze later aan met de dressing van passiefruit (zie recept hieronder). Gebruik voor de vorm een ronde stekerring en om aan te drukken een cocktail stamper.

Dressing van passiefruit

  • 100 ml azijn
  • 300 ml soja olie
  • 2 stuks passiefruit uitgelepeld
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 tl honing
  • peper en zout
  • ½ ui

Alle ingrediënten samen mengen in de blender tot een gladde massa.

Gemarineerde groenten

Snijd de paprika in grote plakken (dus 4 a 5 plakken rondom) en snijd courgette in plakken van 1 cm, en plaats deze gedurende 4 minuten in een oven van 180 graden met olijfolie, peper en zout. Laat het geheel afkoelen en grill deze kort aan in een gril pan. Plaats ondertussen een verhouding van 1 op 1 azijn met suiker op het vuur. Marineer vervolgens de groenten in het zoetzure vocht.

Mangochutney

  • 300 g mango vruchtvlees
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 tl kerrie poeder
  • peper en zout
  • ½ tl sambal
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 30 ml witte wijn
  • 1 el honing

Fruit het gesnipperd uitje aan in een klein beetje olie. Voeg vervolgens het gesneden vruchtvlees van de mango toe. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel rustig aan een half uurtje pruttelen. Laat het afkoelen en plaats in de koelkast en doe het in een spuitzak of knijpflacon.

Yoghurt hangop:

  • 1 ltr biologische yoghurt
  • zout en peper

Neem hiervoor een vergiet en plaats deze in een grotere (uitlek)bak. Plaats in de vergiet een schone goed uitgespoelde theedoek. Laat de yoghurt in de theedoek lopen en vouw de theedoek dicht. Laat de yoghurt nu 1 nacht over uitlekken. Schraap dus ongeveer 24 uur later de yoghurt uit de theedoek en maak dit aan met peper en zout. Voeg dit nu in een spuitzak.

Chips van zoete aardappel

Snijd hele dunne plakjes van de zoete (bataat) aardappel. Thuis kun je dit proberen met een goede rasp, kaasschaaf of dunschiller. Frituur deze plakjes in een voorverwarmde frituur van 160 graden totdat ze niet meer bruisen. Haal ze er dan uit en laat ze uitlekken op keuken papier.

Overige benodigheden

  • jonge bladspinazie
  • krulsla
  • kervel
  • jonge rode basilicum scheutjes

Garneer met behulp van de foto en bovenstaande ingrediënten het gerecht tot een compleet geheel.

Waters of the World bij Puur! uit eten

Meer weten over Restaurant Waters of the World ? Check de beschrijving van Waters of the World in Bad Nieuweschans >>

Alle lekkere vegetarische recepten >>

Reacties