Vegan witte chocoladetaart Bindicafe
DessertsVegan witte chocoladetaart
Vegan witte chocoladetaart maken? Dit is het lekkere recept van Bindicafe in Amersfoort.
Witte chocoladetaart ingrediënten
- 150 g havermout
- 90 g amandelmeel
- 5 el geraspte kokos
- 6 el gesmolten kokosolie
- 7 el agavesiroop
- 3 el water
- 400 ml kokosmelk
- 250 g witte chocolade (vegan variant)
- 1 tl agar-agar
Bereiding witte chocoladetaart
- Mix de havermout, amandelmeel, geraspte kokos, kokosolie en vier eetlepels agavesiroop in een keukenmachine tot een deeg.
- Voeg op het laatst water toe zodat je een mooi deeg krijgt.
- Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (28 cm).
- Bak de bodem in de oven een kwartiertje op 170 graden lichtbruin en laat afkoelen.
- Doe kokosmelk in een pannetje en verwarm. Brokkel de witte chocolade erin en verwarm verder tot een egale vloeistof.
- Voeg naar smaak drie eetlepels agavesiroop toe. Blijf roeren en laat zachtjes doorkoken.
- Voeg de agar-agar toe en blijf roeren met een garde zodat er geen klontjes in komen. Opstaande randen van de springvorm even invetten of ook bekleden met bakpapier. Nog even laten doorkoken en dan de massa in de springvorm gieten.
- Laat de taart in de koelkast opstijven, minimaal 2 uur.
Serveer met een topping naar keuze, bijvoorbeeld met kersenjam en kokosvlokken.
Vegan tiramisu
Vegan tiramisu maken is heel gemakkelijk met dit lekkere recept van Café Intención. Zo maak je dit favoriete dessert zelf met eerlijke en lekkere ingrediënten.
Dadel bonbons
Dadel bonbons van LandgoedKeuken Mariënwaerdt eet je in Utrecht. Mmmmm… Met dit recept kun je ook thuis alvast aan de slag om een voorproefje van de pure keuken van Heerlijkheid Mariënwaerdt te testen.
Nog meer lekkere desserts!
Reacties