Vegan wafels met maanzaad Spirit
DessertsSpirit Restaurant in Rotterdam (en Amsterdam!) deelt een lekker en gemakkelijk vegan recept met jou.
Recept vegan wafels met amandelmeel en maanzaad
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 80 g amandelmeel
- 10 g maanzaad
- snufje zeezout
- 120 ml sojamelk
- 40 g appelpuree
- 30 ml ahornsiroop
- sojaboter of zonnebloemolie
- jam
- Verder nodig: wafelijzer
Bereiden
1. Verzamel het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel, het maanzaad en het zeezout in een grote kom.
2. Meng de sojamelk, appelpuree en ahornsiroop met elkaar en giet dit mengsel bij de droge ingrediënten. Meng dit met een garde tot een luchtig beslag.
3. Verwarm het wafelijzer voor (tot 180˚C) en vet deze in met wat zonnebloemolie of sojaboter.
4. Schep met een grote lepel het beslag in het wafelijzer.
5. Bak de wafel in ongeveer 5 minuten goudbruin.
6. Tip: Serveer met wat jam of ahornsiroop.
Meer desserts van Puur! chefs >>
Alle vegetarische recepten >>
Reacties