Vegan brownies met pure chocolade en avocado Aangenaam eten en drinken
DessertsBij (voormalig) Puur! hotspot Aangenaam in Haarlem smulde ik van heerlijke vegan brownies, gemaakt met pure chocolade en avocado. Zó lekker! Aangenaam eten en drinken deelt het recept graag met jou, zodat je dit lekkere vegan chocoladedessert zelf makkelijk maakt. Extra lekker met zoveel mogelijk fairtrade en biologische ingrediënten.
Vegan brownies met pure chocolade en avocado
Ingrediënten
Voor ongeveer 12 stuks
- 2 avocado’s, gepureerd
- 150 g amandelmeel
- 180 g pure chocolade
- snufje zout
- 1 el bakpoeder
- 120 ml zonnebloemolie
- 150 g suiker
- 100 g walnoten (grof gehakt)
- cacaopoeder
Bereiding vegan brownies
- Laat de chocolade in stukken au bain-marie smelten.
- Mix de amandelmeel samen met het zout, bakpoeder en suiker.
- Voeg dan al roerende (bijv. met keukenmachine) de chocolade, walnoten, gepureerde avocado’s en de olie toe.
- Doe het mengsel in een bakvorm met bakpapier. Gebruik een kleine, rechthoekige metalen bak of kleine ovenschaal.
- Zet voor 40 minuten in een oven van 160 graden. Controleer zo nu en dan op gaarheid.
- Versier met cacaopoeder.
Serveertip: Lekker met een bolletje vegan ijs en amandelschaafsel. En verse gemberthee.
Vegan brownietaart van zoete aardappel
Recept vegan brownietaart >>
Glutenvrije chocoladetaart
Recept glutenvrije chocoladetaart >>
Vegan koffie dessert
Nog meer recepten van lekkere desserts >>
Alle vega(n) recepten van de Puur! uit eten chefs: puuruiteten.nl/recepten
Reacties