Tom kha soep Bindicafe
VoorgerechtenTom kha soep is de vegan variant van Tom ka kai soep (met kip). Met de typische kruiden en kokos is dit Aziatische recept heerlijk romig en pittig tegelijk. Lekker recept van Bindicafe, vegan en vegetarisch restaurant in Amersfoort.
Recept Tom kha soep (vegan)
voor 5 liter soep (lekker veel, minder maken kan natuurlijk ook ; )
Ingrediënten
- 3 stengels citroengras, fijn gesneden
- 6 limoenblaadjes
- 2 x 5 cm verse gember geraspt
- 2 x 5 cm verse laos geraspt
- 10 rode pepers fijn gesneden
- 3 bollen knoflook fijngesneden
- 5 bananensjalotten in dunne ringen
- 2 witte uien in dunne ringen
- Keltisch zeezout
- 3 blokken santen
- 4 blikjes kokosmelk (400 ml)
- 2 stuks paksoi
- 1 kg gesneden champignons
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap
- scheutje sesamolie
- sambal
- 2 el bouillonpoeder (of liever nog 1 ltr zelfgemaakte bouillon)
Bereiding Tom kha soep
- Bovenstaande (eerste rij ingrediënten citroengras t/m witte uien) aanfruiten met 1 el Keltisch zeezout in een grote soeppan, totdat alles glazig is.
- Ondertussen 3 blokken santen laten weken in 1,5 ltr gekookt water totdat het een homogene vloeibare massa is.
- Dit toevoegen aan de pan samen met 4 blikjes kokosmelk, 1 ltr water en 2 el bouillonpoeder (of liever nog 1 ltr zelfgemaakte bouillon).
- Aan de kook brengen en het vuur zacht zetten.
- Voeg toe:
- 2 stuks gesneden paksoi
- 1 kg gesneden champignons
- 2 el sojasaus
- 2 el ketjap
- scheutje sesamolie
- sambal naar smaak
- Bij het uitserveren van de soep wat verse bosui toevoegen.
Maïssoep met kokos (vegan)
Maïssoep met kokos recept >>
Gazpacho rode biet
Zo maak je zelf gazpacho rode biet >>
Alle vega(n) voorgerechten van Puur! chefs >>
Reacties