Shakshuka De Veldkeuken
HoofdgerechtenPuur! uit eten proefde deze heerlijke shakshuka al voor bij de Veldkeuken in Bunnik. En wat een geluk: de Veldkeuken deelt het recept graag met jou. Lekker, gezond (met heel veel groenten) en gemakkelijk zelf thuis te maken. Dit is het recept van deze vegetarische lekkernij uit het Midden-Oosten.
Recept shakshuka van de Veldkeuken in Bunnik
Ingrediënten
- 2 rode ui, gesneden
- 4 teentjes knoflook
- 1 aubergine, geroosterd in blokjes 1 cm
- 150 g doperwten
- 1 Spaanse peper, kleingesneden
- 800 g tomatenblokjes (2 blikken)
- 1 el komijn
- 1 tl laurierpoeder
- 15 g koriander
- 2 bouillonblokjes
- 2 el balsamico-azijn
- 4 eieren
- 50 g feta
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Fruit de ui aan, voeg na 5 minuten geperste knoflook toe en blus af met de balsamico-azijn.
- Tomatenblokjes, bouillonblokjes, komijn, laurier, Spaanse peper en koriander toevoegen. Breng aan de kook.
- Doperwten en aubergine erin en alles 30 minuten laten koken op laag vuur.
- Voeg na 30 minuten 4 eieren toe en roer dit door het gerecht zodat het gaar wordt.
- Voeg de in blokjes gesneden feta toe en maak op smaak met peper en zout.
Kookboek de Veldkeuken
Nog veel meer lekkere recepten vind je in het kookboek de Veldkeuken.
Alle vegetarische recepten van Puur! chefs >>
Reacties