Rolletjes van groene kool SmaakPark
HoofdgerechtenDeze rolletjes van groene kool mochten we voorproeven bij het Smaakpark in Ede. Ze waren heerlijk! Dus natuurlijk wilden we het recept graag met jullie delen.
Rolletjes van groene kool
Ingrediënten koolrolletjes
- 2 groene kolen
- 100 g gesnipperde ui
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 200 g vegan boter
- 20 g komijn
- 15 g kerrie
- zout en peper
Bereiding rolletjes van kool
- Pluk de buitenste bladeren van de kool en houd apart.
- Blancheer de buitenste bladeren van de kool in kokend water en koel terug in ijswater.
- Snijd de binnenkant van de kool in fijne dunne reepjes.
- Smelt de boter in de pan en fruit de ui aan, voeg dan de knoflook toe en als laatste de reepjes kool.
- Voeg de kerrie en komijn toe en stoof de kool gaar in 15 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Rol de gestoofde kool in de geblancheerde koolbladeren, zo strak mogelijk op tot een rolletje.
- Zet in de koelkast en laat ze daar minstens een halve dag opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de koolrolletjes daar afgedekt in voor 15 minuten.
- Serveer en eet lekker!
Rode gort
Peter Pan Kookstudio heeft een recept met Puur! gedeeld: rode gort met bloemkool, hazelnoot en daarbij ook nog zelfgemaakte focaccia. Smakelijk!
Buddha bowl
Een buddha bowl is super populair. En eigenlijk niks anders dan een lekkere verzameling van hapjes, in een kom, met een lekkere dressing er overheen. GreenTwist Cooking School geeft je tips hoe je zelf een lekkere buddha bowl kan samenstellen en een voorbeeldrecept.
Gratis Puur! vegan recepten e-book
Download jouw Puur! vegan recepten e-book. Gratis.
Reacties