Rode gort met bloemkool, hazelnoot en focaccia Peter Pan Kookstudio

Hoofdgerechten
Naar item

Naast catering op locatie verzorgt Peter Pan in zijn eigen kookstudio in Amsterdam-West kookworkshops. Kookworkshops zijn mogelijk met wisselende thema’s en natuurlijk altijd met de lekkerste recepten. Peter Pan heeft een recept met Puur! gedeeld: rode gort met bloemkool, hazelnoot en daarbij ook nog zelfgemaakte focaccia. Smakelijk!

Rode gort met bloemkool en hazelnoot

Ingrediënten rode gort met bloemkool en hazelnoot

  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 1/3  middelgrote bloemkool
  • 200 g rauwe biet
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 250 g Alkmaarse gort
  • 0,6 l bouillon
  • 40 g hazelnoten
  • 30 g rucola

Bereiding rode gort met bloemkool en hazelnoot

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Pers de knoflook uit boven een kom en roer er 2 eetlepels olijfolie, wat zout en versgemalen peper door.
  • Snijd kleine roosjes bloemkool van de stronk en schep ze door de knoflookolie. Doe de bloemkool met olie over in een bakblik. Rooster de bloemkoolroosjes in de oven in ca 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Schep ze regelmatig om.
  • Rook daarna de bloemkool nog 5 minuten in een rookoven.
  • Schil de bieten met een dunschiller en rasp ze op een grove rasp.
  • Verwarm ruim de helft van de olijfolie in een pan met een dikke bodem, schep de ui, de geraspte biet en de tijm erdoor en bak 2 minuten op zacht vuur.
  • Roer de Alkmaarse gort met wat zout door het bietmengsel en schenk er de warme bouillon bij. Kook de gort in 20 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig.
  • Rooster de hazelnoten in de oven goudbruin. Schep ze op een bordje.
  • Verdeel de rucola op de borden en schep de parelgort in het midden. Leg de bloemkoolroosjes erop en strooi de hazelnoten erover.

Rode gort met bloemkool en hazelnoot

Ingrediënten Focaccia met rozemarijn & grof zeezout

voor 8 personen

  • 500 g bloem
  • 7 gr droge gist
  • 260 ml lauw water
  • 0,4 el fijn zeezout
  • rozemarijn
  • 1,2 tl grof zeezout
  • 2 el olijfolie

Bereiding Focaccia met rozemarijn & grof zeezout

  • Doe de bloem en de gist in een grote kom en voeg beetje voor beetje het water erbij en kneed tot er een mooi elastisch deeg ontstaat. Voeg niet in een keer al het water toe. mocht het deeg te nat zijn, voeg dan extra bloem toe.
  • Meng eerst met behulp van een houten lepel en als het deeg wat steviger wordt dan kneed je met je handen verder. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen plakt. Voeg als laatste de zeezout toe.
  • Laat het deeg, op een warme tochtvrije plek en afgedekt met een schone theedoek of plastic folie, gedurende minimaal 1⁄2 uur rijzen tot het volume ongeveer verdubbeld is.
  • Rol het deeg uit en leg het op een met olie ingevette bakplaat. Maak kuiltjes in het deeg met je vingers.
  • Bestrooi de focaccia met wat grof zeezout, rozemarijn en flink olijfolie.
  • Bak de focaccia goudkleurig in een op 200 graden voorverwarmde oven, in ca 10 minuten.

4 bereidingen van bloemkool

Restaurant Waters of the World Fontana Bad Nieuweschans

Bloemkool is heel veelzijdig, dit laat Puur! graag aan je zien met 4 manieren waarop je bloemkool kunt bereiden.

Tabouleh salade

Tabouleh salade vegan recept

Tabouleh of taboule is een lekkere salade die je eet als voorgerecht of bijgerecht. Dit vegan recept uit het Midden-Oosten is van nature al helemaal plantaardig.Het recept is van Puur! hotspot Lekker Brood in Den Haag.

Veggie bulgur salade

Bulgur salade vegan recept

Bulgur salade met gemarineerde groenten, yoghurt hangop en mangochutney met een dressing van passiefruit.

Reacties