Quinoa bowl vegan Streekrestaurant de Hofkaemer
VoorgerechtenZo maak je zelf een quinoa bowl met jouw favoriete seizoensgroenten. Het recept is van Marnetta Braks, chef-eigenaar van Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk.
Quinoa bowl ingrediënten
voor 2 personen als lunch
- 300 g quinoa
- 5 el sushiazijn
- 6 tl suiker
- 5 limoenbladeren
- 50 g venkel
- 100 g gegrilde (winter)groenten, bijvoorbeeld spruiten, wortel en witlof
- 1/2 rode ui in schijfjes
- 1 el geroosterde amandelen
Quinoa bowl vegan
- Kook de quinoa volgens de aanwijzing.
- Giet af en doe er meteen 4 el sushiazijn en 1tl suiker bij. Roer goed door en laat afkoelen.
- Blancheer de venkel 8 minuten.
- Maak ondertussen het zoetzuur mengsel door 50 ml water, 1 el sushiazijn, 5 tl suiker (50 gram), 10 gram verse gember in schijfjes en 5 limoenbladeren aan de kook te brengen.
- Meng de venkel en het zoetzuur. Laat afkoelen.
- Gril de (winter)groenten naar keuze, zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Serveer op een bord, de quinoa met daaromheen de gegrilde groenten, amandelen en uien.
Puur! serveertip van Geert Braks van de Hofkaemer: deze quinoa bowl is lekker met kamillethee. Wil je liever een drankje met alcohol? Dan is KessThor, een biologische wijn uit Limburg, een aanrader. Of een La Trappe Isid’or voor de bierliefhebber.
Welke groenten eet je in welk seizoen? Check de groentekalender en je weet welke groente in welke maand van dichtbij verkrijgbaar is.
Buddha bowl recept
Een buddha bowl is super populair. En eigenlijk niks anders dan een lekkere verzameling van hapjes, in een kom, met een lekkere dressing er overheen. GreenTwist Cooking School geeft je tips hoe je zelf een lekkere vegetarische buddha bowl kan samenstellen en een voorbeeldrecept.
3x vega(n) lunch recepten
Nóg meer tips voor jouw vega(n) lunch recepten? Falafel zelf maken doe je zo!
Op de receptenpagina’s van Puur! uit eten zijn alle vega(n) recepten te vinden.