Portobello recept Wilde Wortels
HoofdgerechtenEen heerlijk portobello recept van cateringbedrijf Wilde Wortels in Utrecht. Wilde Wortels verzorgt biologisch eten. Voor allerlei gelegenheden, zoals (dagelijkse) lunches, diners, en evenementen. Ze gebruiken hiervoor alleen seizoensgebonden en biologisch(-dynamische) producten van boeren uit de regio. Dat klinkt toch goed! Ze waren zo lief om een recept met ons te willen delen, dus hierbij een lekker portobello recept.
Portobello recept
Ingrediënten portobello recept
- 1 aubergine in fijne blokjes gesneden
- 2 portobello’s
- 1 ui gesnipperd
- 1/2 rode peper in ringetjes
- 1 teen knoflook fijngehakt
- scheut balsamicoazijn
- zout en peper
Bereiding portobello
- Besprenkel de aubergine met olijfolie, zout en peper. Rooster in de oven tot deze goudbruin kleurt.
- Smeer de portobello in met olijfolie. Gaar 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Fruit de ui en rode peper in olijfolie en doe de aubergine erbij. Als alles lekker smeuïg is, doe je de azijn erbij en proef je of er nog iets bij moet.
- Dit mengsel gaat in de portobello. Lekker met een salade.
Vegan paté van paddenstoelen
Het recept van deze vegan paté van paddenstoelen is van Iris Heuer, eigenaar van GreenTwist Catering in Eindhoven. Zo maak je ‘m zelf: met mousseline van knolselderij en pastinaak en gemarineerde paddenstoelen.
Thaise curry vegan
Thaise curry vegan recept: dit plantaardige recept, ook van Puur! hotspot Wilde Wortels in Utrecht, is een heerlijke pittige groentecurry. Maak ‘m met jouw favoriete biologische groente van het seizoen.
Check hier nóg meer lekkere curry recepten!