Pompoentaart Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal
HoofdgerechtenHet recept van deze overheerlijke vegetarische pompoentaart is van Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.
Ingrediënten pompoentaart
- 1 sinaasappel (schoongeboend)
- 1 pompoen
- 250 ml gembersiroop
- 260 g kandijkoeken (ontbijtkoek)
- 60 g boter
- 3 eieren
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 5 el schenkstroop
- 2 tl kaneel
- 1 tl gemalen foelie
- 1 tl gemalen kruidnagel
Keukenspullen
- keukenmachine
- siliconen bakvorm (Ø 24 cm)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in parten. Verwijder zaden, draden en de schil. Snijd in blokjes en kook deze 20 min. in 1 liter water, de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen.
- Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Pureer de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los. Meng de puree erdoor en voeg sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Doe de vulling in de vorm. Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de taart 45 min. Laat goed afkoelen.
Meer lekkere vegetarische recepten van Puur! chefs >>
Reacties (1)
Charlotte: “Klinkt verrukkelijk, en wat een plaatje!! Helaas let ik een beetje op de calorietjes ivm de komende feestdagen. Wellicht een recept om tot dan te bewaren :)”