Pizza met bodem van kikkererwtenmeel en groene groenten Aangenaam Thuis
HoofdgerechtenPizza met bodem van kikkererwtenmeel, groene bonen, erwten, peterselie, skeapsrond & skeapsyoghurt
Vegetarische en glutenvrije pizza: met schapenkaas en schapenyoghurt, bijvoorbeeld van biologische boerderij de Dikhoeve in Ransdorp. Dit recept kan natuurlijk ook helemaal plantaardig. Kies daarvoor jouw favoriete plantaardige kaas en yoghurt.
voor 2 personen
bereidingstijd: 35 minuten
Ingredienten glutenvrije en vegetarische pizza
- 200 g kikkererwtenmeel
- 1 ei
- 150 g sperziebonen
- 150 g tuinerwten
- 75 g skeapsrond (of een andere lekkere schapen-, geiten- of roombrie)
- 100 g skeapsyoghurt
- peterselie
- bosje raapstelen
Bereiding
- Meng het kikkererwtenmeel met 200 ml water, gehakte peterselie, het ei, flinke snuf zout en 1 el olijfolie. Klop goed met een garde door tot een glad beslag.
- Blancheer de bonen en erwten in 3-4 min. Spoel kort af onder koud water om de mooie groene kleur te behouden.
- Verhit een koekenpan met olijfolie. Laat deze goed heet worden voordat je het beslag erin doet. Maak 2 grote of 4 kleine pizza’s naar wens. Laat goudbruin worden in 2-3 min. en keer om. Bak nu nog 1-2 min. aan de andere zijde.
- Smeer de pizza in met de yoghurt. Verdeel hier de bonen en erwten over. Leg stukjes schapenkaas erop en verdeel de (gewassen) raapstelen.
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Alle vegetarische recepten en desserts van Puur! chefs.
Reacties (1)
Charlotte: “Klinkt heel bijzonder deze pizza!! Ga ik zeker proberen, bakken in de pan :D”