Pastilla vegetarisch POPEI

Hoofdgerechten
Naar item

Pastilla is een Marokkaanse hartige taart van filodeeg met een hartige en een zoete vulling. Deze Pastilla (soms ook Bastilla genoemd) van (voormalig) Puur! restaurant POPEI in Eindhoven is natuurlijk vegetarisch, zoals alle recepten op deze website.

Ingrediënten Pastilla

Hartige vulling:

  • 100 g zwarte linzen
  • 50 g kikkererwt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1 courgette in blokjes
  • 4 takjes koriander gehakt
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 tl harissa
  • 2 eieren
  • peper & zeezout

Zoete vulling:

  • 50 g amandelen
  • 20 g suiker
  • 1 tl kaneel
  • 10 ml water

Pastilla:

  • amandelvulling
  • hartige vulling
  • filodeeg
  • poedersuiker/ kaneel

Bereiding

POPEI Eindhoven puuruiteten biologisch streekproducten restaurant pastilla vegetarisch recept

Het gerecht bestaat uit een hartige en een zoete vulling die samen in een filodeegtaartje worden gegeten. Je begint met de hartige vulling:

  • Blancheer de linzen tot ze beetgaar zijn en laat afkoelen.
  • Snipper de ui. Hak de knoflook en de koriander. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes.
  • Fruit de knoflook en de uien aan en voeg de ras el hanout en de harissa toe. Laat even gaar worden en voeg vervolgens de courgette en de paprika toe.
  • Als deze beetgaar zijn kunnen de linzen en de (uitgelekte) kikkererwten erbij. Alles even om blijven roeren en op smaak brengen met peper en zeezout.
  • Als alles beetgaar en op smaak is kan het vuur uit en kun je er 1 voor 1 de eieren door roeren. Deze moeten goed in het mengsel worden opgenomen. Als laatste kan de koriander erbij.

Vervolgens maak je de zoete vulling:
Doe de amandelen, de suiker, de kaneel en het water in de keukenmachine en meng tot een homogene massa.

Vervolgens maak je het taartje:

  • Snij de filodeegvellen doormidden (8 bij 11 cm).
  • Leg 2 vellen kruislings op elkaar en schep de zoete vulling in het midden. Leg hier weer een vel filodeeg op en duw met de palm van je hand de massa een beetje plat.
  • Schep hier de hartige vulling op en vouw de vellen naar boven dicht. Leg nog een vel boven op het taartje en vouw deze strak naar beneden onder het taartje.
  • Bak het taartje 15 min af in een oven van 190 graden.
  • Serveren: Strooi wat poedersuiker en kaneel over de pastilla, en serveer met een bakje yoghurt. POPEI serveert bij pastilla een salade met gedroogde vijgen, dadels en granaatappelpitten!

Nog veel meer lekkere vegetarische recepten! >>

Reacties (1)

  • 18 July 2020, 11:42

    Teresa: “voor hoeveel personen is dit gerecht bestemd?”