Lentesalade met groene asperges De Veldkeuken

Voorgerechten
Naar item

Recept lentesalade van de Veldkeuken in Bunnik

Ingredienten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • bosje asperges (250 g)
  • 200 g doperwtjes
  • stevige sla (roma)
  • lente-ui
  • Remeker-kaas Rijp
  • kappertjes
  • pijnboompitjes
  • tuinkers

Bereiding

  1. Was de groenten en de sla. Breek het harde stuk van de asperges af, gril de asperges 5 minuten op een droge hete grill. Kook de eitjes zacht, laat de eieren in het water aan de kook komen en als het water kookt zet je het vuur uit, zet een wekker op 4 min., giet ze dan af en laat ze even schrikken.
  2. Rooster de pijnboompitjes en maak schaafsel van de Remeker-kaas. Snijd de lenteui in dunne ringetjes. Kook de doperwtjes in een bodempje water met zout een paar minuutjes.
  3. Leg op een mooi bord een aantal slabladeren die even door de dressing gehaald zijn, schik hier de asperges over, de kappertjes en de doperwtjes. Pel de eieren en snijd door midden, als het goed is loopt het eigeel net uit het ei, leg het ei op de salade en maak af met lente-ui, Remeker-schaafsel en pijnboompitjes en tuinkers. Besprenkel met nog wat dressing en serveer met een lekker stuk zuurdesembrood.

Vinaigrette:

  • 100 ml appelazijn
  • 30 g grove mosterd
  • 200 ml zonnebloemolie (of 2e persing olijfolie)
  • takje dille
  • peterselie
  • 30 ml appeldiksap
  • peper & zout

Doe voor de dressing alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een geheel.

Recept van de Veldkeuken in Bunnik >>

Meer vegetarische recepten >>

Reacties