Kokostaart Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal

Desserts
Naar item

Recept kokostaart

Het recept van deze heerlijke kokostaart is van Puur! adres Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

Ingrediënten

  • 450 g boter/margarine
  • 450 g suiker
  • 5 eieren
  • 4 tl vanille-extract
  • 375 g bloem
  • zakje bakpoeder (16 g)
  • mespunt zout
  • 240 ml melk 

Kokosglazuur

  • 360 ml kokosmelk
  • 85 g suiker

Frosting

  • 450 g roomkaas
  • 50 g boter/margarine
  • 1½ tl vanille extract
  • 250 g poedersuiker
  • Kokosvlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Vet 1 (of 2) springvormen in en bepoeder met wat meel.
  • Klop in een kom de boter en suiker tot een luchtig geheel.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Voeg het vanille extract toe en mix goed door.
  • Meng in een aparte schaal de gezeefde bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg deze droge ingrediënten en de melk in 3 keer toe aan het deeg.
  • Verdeel het deeg over 2 springvormen (of in 1 vorm).
  • Bak 45-55 minuten op 175 graden.
  • Controleer op gaarheid met een satéprikker.

Frosting

  • Mix de roomkaas met de boter en het vanile extract op lage snelheid.
  • Voeg dan de poedersuiker toe en mix totdat het smeuiïg is.

Glazuur

  • De kokosmelk samen met de suiker verhitten op hoge temperatuur totdat het begint te koken.
  • Verlaag de temperatuur en laat het sudderen tot de helft (ongeveer 10 minuten).

 Opmaak

Recept kokostaart hoeve klein mariendaal arnhem

  • Maak met een mes in de onderste helft van de cake sneden en bestrijk ruim met de kokosmelkglazuur.
  • Smeer hier overheen een laag frosting (roomkaas).
  • Plaats de tweede cakelaag erbovenop en maak in de bovenkant sneden met een mes en bestrijk ruim met de kokosmelkglazuur.
  • Besmeer de hele cake met roomkaasfrosting.
  • Om te decoreren besprenkel de taart met kokosvlokken.
  • Eventueel extra decoreren met sinaasappelrasp.

Meer recepten van desserts en taarten >>

Reacties