Kokostaart Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal
DessertsRecept kokostaart
Het recept van deze heerlijke kokostaart is van Puur! adres Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.
Ingrediënten
- 450 g boter/margarine
- 450 g suiker
- 5 eieren
- 4 tl vanille-extract
- 375 g bloem
- zakje bakpoeder (16 g)
- mespunt zout
- 240 ml melk
Kokosglazuur
- 360 ml kokosmelk
- 85 g suiker
Frosting
- 450 g roomkaas
- 50 g boter/margarine
- 1½ tl vanille extract
- 250 g poedersuiker
- Kokosvlokken
Bereiding
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Vet 1 (of 2) springvormen in en bepoeder met wat meel.
- Klop in een kom de boter en suiker tot een luchtig geheel.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Voeg het vanille extract toe en mix goed door.
- Meng in een aparte schaal de gezeefde bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg deze droge ingrediënten en de melk in 3 keer toe aan het deeg.
- Verdeel het deeg over 2 springvormen (of in 1 vorm).
- Bak 45-55 minuten op 175 graden.
- Controleer op gaarheid met een satéprikker.
Frosting
- Mix de roomkaas met de boter en het vanile extract op lage snelheid.
- Voeg dan de poedersuiker toe en mix totdat het smeuiïg is.
Glazuur
- De kokosmelk samen met de suiker verhitten op hoge temperatuur totdat het begint te koken.
- Verlaag de temperatuur en laat het sudderen tot de helft (ongeveer 10 minuten).
Opmaak
- Maak met een mes in de onderste helft van de cake sneden en bestrijk ruim met de kokosmelkglazuur.
- Smeer hier overheen een laag frosting (roomkaas).
- Plaats de tweede cakelaag erbovenop en maak in de bovenkant sneden met een mes en bestrijk ruim met de kokosmelkglazuur.
- Besmeer de hele cake met roomkaasfrosting.
- Om te decoreren besprenkel de taart met kokosvlokken.
- Eventueel extra decoreren met sinaasappelrasp.
Meer recepten van desserts en taarten >>
Reacties