‘Kip’-mangoschotel met citroentijm, rode ui en quinoa Aangenaam Thuis - aangenaamthuis.nl

Hoofdgerechten
Naar item

Recept Vegetarische Slager kipstuckjes van Aangenaam Thuis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 320 g kipstuckjes van De Vegetarische Slager
  • 1 fairtrade mango
  • citroentijm
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g quinoa
  • 2 gele paprika’s
  • korianderzaadjes
  • 1 limoen
  • 3 el honing

Bereiding

  1. Marineer de kipstuckjes met de honing, sap en schil van 1 limoen, fijngehakte knoflook, korianderzaadjes, 2 el olie, peper & zout. Zet 15 min. in de koelkast.
  2. Zet een pan op met water voor de quinoa. Kook de quinoa met een snufje zout in 12 min. beetgaar.
  3. Snijd de rode ui in dunne ringen, snijd de paprika en mango in kleine blokjes.
  4. Zet in een flinke koekenpan eerst de rode ui aan in 2 el olijfolie. Voeg hieraan na 2 min. de kip toe. Bak dit 6 min. mee. Haal dan uit de pan. Bak de paprika en mango 7-8 min. totdat deze mooi zacht zijn. Voeg dan de kip weer toe en laat nog 10 min. rustig pruttelen. Breng op smaak met citroentijm, peper & zout.
  5. Serveer de kip-mango met quinoa.

Bereidingstijd: 35 min.

recept aangenaam haarlem

Recept van Aangenaam Thuis >>

Meer lekkere vegetarische recepten >>

Reacties (1)

  • 11 november 2017, 07:25

    Charlotte: “Wat een leuk recept, krijg er nu al zin in :)”