‘Kip’-mangoschotel met citroentijm, rode ui en quinoa Aangenaam Thuis
HoofdgerechtenRecept Vegetarische Slager kipstuckjes van Aangenaam Thuis
Ingrediënten voor 4 personen
- 320 g kipstuckjes van De Vegetarische Slager
- 1 fairtrade mango
- citroentijm
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 300 g quinoa
- 2 gele paprika’s
- korianderzaadjes
- 1 limoen
- 3 el honing (eet je liefst vegan, laat dan de honing weg)
Bereiding
- Marineer de kipstuckjes met de honing, sap en schil van 1 limoen, fijngehakte knoflook, korianderzaadjes, 2 el olie, peper & zout. Zet 15 min. in de koelkast.
- Zet een pan op met water voor de quinoa. Kook de quinoa met een snufje zout in 12 min. beetgaar.
- Snijd de rode ui in dunne ringen, snijd de paprika en mango in kleine blokjes.
- Zet in een flinke koekenpan eerst de rode ui aan in 2 el olijfolie. Voeg hieraan na 2 min. de kip toe. Bak dit 6 min. mee. Haal dan uit de pan. Bak de paprika en mango 7-8 min. totdat deze mooi zacht zijn. Voeg dan de kip weer toe en laat nog 10 min. rustig pruttelen. Breng op smaak met honing, citroentijm, peper & zout.
- Serveer de kip-mango met quinoa.
Bereidingstijd: 35 min.
Nóg een lekker vegetarisch recept van Aangenaam Thuis
Recept pizza bodem van kikkererwtenmeel >>
Meer lekkere vegetarische recepten >>
Reacties (1)
Charlotte: “Wat een leuk recept, krijg er nu al zin in :)”