Kimchi Bhalu
VoorgerechtenHoe maak je kimchi? En wat is het precies? Gezond vegan kimchi recept van Puur! restaurant Bhalu in Nijmegen met gefermenteerde witte kool en wortels. Easy peasy! Je hebt er vooral ’n beetje geduld voor nodig, dat wel.
Ingrediënten kimchi
- 1 witte kool
- 3 wortels
- 3 uien
- 5 el zout
- 24 g kokosbloesemsuiker
- 20 ml appelazijn
- 100 ml water
- 2 rode pepers
- 1 weckpot van 3 liter
Bereiding kimchi recept
Zorg tijdens het maken van dit recept dat je regelmatig je handen wast om te voorkomen dat er slechte bacteriën in je fermentatieproces komen. Zorg ook dat je schoon gereedschap gebruikt.
- Snijd de kool in dunne reepjes.
- Doe de kool vervolgens in een grote kom en doe er 5 el zout overheen.
- Kneus het geheel door met je schone handen aan te drukken.
- Laat vervolgens voor een half uur rusten.
- Terwijl je aan het wachten bent kun je je weckpot even ontsmetten. Dit doe je door heet water in de pot te gieten. Laat een beetje afkoelen voordat je het afdroogt met een schone theedoek.
- Vervolgens gaan we weer terug naar de kool. In een vergiet spoel je de kool met koud water.
- Voeg hierbij gesneden wortels, pepertjes en uien.
- Pak nu je potten erbij en zorg dat je met schone handen het kool mengsel in de pot legt. Druk zo goed mogelijk aan, zodat er zo min mogelijk lucht is tussen het mengsel.
- Doe er appelazijn bij en vul de rest aan met water.
- Zet de pot niet in de koelkast. Na minstens 36 uur kun je het verplaatsen naar de koelkast. Hoe langer je het laat staan en dus laat fermenteren des te meer smaak de kimchi heeft. En de kool wordt zachter. In de koelkast gaat dit proces vertraagd verder.
- Elke dag van het fermentatieproces moet je het even open maken en naar beneden drukken met schoon gereedschap. Hiermee zorg je dat er zo min mogelijk lucht in blijft.
- Kimchi blijft nog 2 à 3 maanden goed in de koelkast.
Bhalu in Nijmegen
Bhalu in Nijmegen is een biologisch restaurant én een yogastudio.
Alle vegetarische en vegan recepten van Puur! chefs >>
Reacties