Groentecurry, heerlijk vegan! Imagine
HoofdgerechtenGroentecurry is een lekker eenvoudig recept met gezonde ingrediënten als kikkererwten, zoete bataat of wortel, pittige kruiden en kokoscrème. Gemakkelijk te maken en altijd heerlijk. Ideaal ook als je liefst vegan eet! Het recept is van (voormalig) Puur! restaurant Imagine in Middelburg, een lekker vegetarisch en veganistisch eetcafé.
Ingrediënten groentecurry vegan
- 150 gram zoete bataat of wortel
- olijfolie/zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember fijngesneden
- 1 tl komijnzaad
- 1tl chilipoeder
- ½ tl curcuma
- 1 tl kaneel
- 400 gram kikkererwten
- 400 gram cashewnoten
- 350 ml bouillon
- 100 gram santen (kokoscrème, naar wens)
Bereiding
- Ui fruiten en samen met knoflook en gember bakken in olijfolie of zonnebloemolie.
- Tegelijkertijd de kikkererwten aan de kook brengen in bouillon, zoete aardappel (of wortel) even meekoken.
- Daarna santen en kruiden toevoegen.
- Als laatste de cashewnoten en santen toevoegen.
- Lekker met een frisse salade, maïswafels en hummus.
Recept met ‘kip’ van de Vegetarische slager
Recept Vegetarisch Slager ‘Kip’ mango schotel met citroentijm, rode ui en quinoa >>
Alle vegetarische recepten en lekkere desserts >>
Reacties