Granola Bhalu
DessertsRecept granola
Granola zelf maken? Dit granola recept met havermout is glutenvrij, gezond en makkelijk zelf te maken. Lekker bij je homemade ontbijt: bij je (vegan) yoghurt of (plantaardige) melk. Of als garnering bij je dessert. Het recept is van Puur! hotspot Bhalu in Nijmegen.
Ingrediënten granola recept (vegan en glutenvrij)
- 500 g biologische havermout
- 50 ml olijfolie
- 125 ml ahornsiroop
- 100 g goji bessen
- 100 g pompoenpitten
- 20 g zwarte sesamzaadjes
- 100 g gepofte quinoa
Granola zelf maken
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de havermout, olijfolie en ahornsiroop in een passende kom.
- Spreid de havermout uit op bakpapier op een ovenplaat.
- Zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Kijk af en toe eventjes hoe lekker je havermout bruin ligt te worden. Wordt het te snel bruin in jouw oven? Keer de havermout dan een keertje om.
- Wanneer de tijd verstreken is laat je het even afkoelen.
- Pak de passende kom en giet hier de havermout in.
- Meng alles met de pitjes, bessen en voeg als je wil bijvoorbeeld nog wat noten toe.
Granola bar recept
Check ook: granola bar recept >>
Alle vega(n) recepten van Puur! uit eten >>
Reacties