Granola Bhalu

Desserts
Naar item

Recept granola 

Granola zelf maken? Dit granola recept met havermout is glutenvrij, gezond en makkelijk zelf te maken. Lekker bij je homemade ontbijt: bij je (vegan) yoghurt of (plantaardige) melk. Of als garnering bij je dessert. Het recept is van Puur! hotspot Bhalu in Nijmegen.

Ingrediënten granola recept (vegan en glutenvrij)

  • 500 g biologische havermout
  • 50 ml olijfolie
  • 125 ml ahornsiroop
  • 100 g goji bessen
  • 100 g pompoenpitten
  • 20 g zwarte sesamzaadjes
  • 100 g gepofte quinoa

granola recept glutenvrij granola zelf maken

Granola zelf maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de havermout, olijfolie en ahornsiroop in een passende kom.
  • Spreid de havermout uit op bakpapier op een ovenplaat.
  • Zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Kijk af en toe eventjes hoe lekker je havermout bruin ligt te worden. Wordt het te snel bruin in jouw oven? Keer de havermout dan een keertje om.
  • Wanneer de tijd verstreken is laat je het even afkoelen.
  • Pak de passende kom en giet hier de havermout in.
  • Meng alles met de pitjes, bessen en voeg als je wil bijvoorbeeld nog wat noten toe. 

Granola bar recept

Granola bar recept Spirit Amsterdam

Check ook: granola bar recept >>

Alle vega(n) recepten van Puur! uit eten >>

Reacties