Granola bar Spirit
DessertsOp zoek naar een gemakkelijk én lekker vegan granola recept? Zelf deze granola bar maken doe je met dit recept van Puur! hotspot Spirit.
Granola bar recept (vegan)
Ingrediënten
Voor 12 stuks:
- 100 g hele havervlokken
- 75 g fijne havervlokken
- 25 g kokosrasp grof
- 50 g pompoenpitten
- 30 g sesamzaad
- 20 g maanzaad
- 60 g rozijnen
- 45 g speltbloem
- 40 g gojibessen
- 1 tl kaneel
- 50 g kokosbloesemsuiker
- 1/2 tl vanillepoeder
- 1 tl zeezout
- 80 g sojaboter
- 60 g appelstroop
- 100 g rijststroop
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Week de rozijnen zacht in warm water.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar, behalve het vanillepoeder. Laat voor de garnering wat kokosrasp, gojibessen en pompoenpitten over.
- Meng de sojaboter, appelstroop, rijststroop en het vanillepoeder in een steelpannetje en breng aan de kook.
- Voeg de droge ingrediënten aan het warme mengsel toe en meng goed door.
- Druk de massa vervolgens gelijkmatig in een bakplaat.
- Zet de plaat in de oven en bak af in ca. 25 minuten op 170 graden.
- Bestrijk het geheel met rijststroop.
- Garneer met de overige kokosrasp, gojibessen en pompoenpitten.
- Snijd het geheel in 12 bars.
Spirit Amsterdam en Spirit Rotterdam
Lees meer over Spirit Amsterdam én Spirit Rotterdam.
Meer lekkere recepten: desserts, tussendoortjes en taarten van Puur! chefs.
Reacties