Gevulde druivenbladeren vegan Streekrestaurant de Hofkaemer
VoorgerechtenGevulde druivenbladeren maak je zelf met dit vegan recept van Puur! Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk. Deze druivenbladeren zijn gevuld met quinoa, dat is weer eens iets anders dan met rijst.
Ingrediënten gevulde druivenbladeren
Voor 2 personen:
- 20 jonge druivenbladeren
- 1 tomaat
- 2 knoflooktenen
- 30 gram (Dutch) quinoa
- 1 tl citroensap
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl groentebouillonpoeder
- ½ tl kerrie
- ½ tl gedroogde munt
- 1 el gehakte peterselie
- 2 takken verse munt
- 1 el olijfolie
Bereiding
- Was de druivenbladeren.
- Giet kokend water over de druivenbladeren en laat ±10 minuten staan.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.
- Meng alle ingrediënten (behalve de druivenbladeren) in een kom door elkaar.
- Giet de druivenbladeren af in een zeef of vergiet.
- Leg 1 blad op een snijplank en leg hier 1 theelepel vulling in.
- Rol het blad een beetje op en vouw de zijkanten naar binnen.
- Rol dan de rest van het blad op.
- Leg onder in een pan enkele stukjes paprika, tomaat of een theelepel tomatenpuree en leg hierop de rolletjes druivenbladeren.
- Giet kokend water over de bladeren tot deze ruim onder staan en voeg een beetje zout en citroensap naar smaak toe.
- Leg een schoteltje op de bladeren zodat ze niet naar boven komen drijven en plaats hierop gewicht (bv een jampot gevuld met water).
- Kook alles zachtjes ongeveer 25 minuten (je kunt 1 blad testen door het open te snijden en te proeven).
- Lekker als ze nog warm zijn op een salade met gegrilde paprika en courgette en limoen mosterd dressing.
Salade van biet met hummus
Vegan recept salade van biet met hummus >>
Avocado vegan voorgerecht
Alle Puur! uit eten recepten zijn vegetarisch of vegan!
Reacties (1)
Monique: “Hallo Mooi recept met de quinoa ipv rijst. Wat ik me afvraag.. normaal kook je quinoa gaar in 8min wordt het geen pap met 25min stoven in de pan? Groetjes Monique”