Geitenkaas met rode biet en paddenstoelen Dining 56 Arnhem

Voorgerechten
Naar item

Recept geitenkaas met rode biet en paddenstoelen van Dining 56 in Arnhem

Met honing en hennepzaad – rode biet – zoetzure paddenstoelen – pittige kletskopjes – mayonaise van biologische appelstroop

Ingrediënten voor 4 personen

  • Geitenkaas
  • Honing
  • Biologische rode biet
  • Akker paddenstoelen
  • Beukenzwam
  • Zoetzuur vocht
  • Appelstroop mayonaise
  • Hartige kletskopjes
  • Shisho purper

Geitenkaas balletjes

  • 220 gr geitenkaas
  • 2 el honing
  • 60 gr hennepzaad (geroosterd)

Maak van de geitenkaas balletjes van 15 gram, 4 per persoon. Rol deze 16 balletjes mooi rond en haal deze door de honing en vervolgens door de geroosterde hennepzaad. Zorg dat alle balletjes mooi bedekt zijn.

Rode biet

  • 2 st biologische rode biet
  • 1 ltr water
  • 10 gr zout

Kook de rode biet in de schil tot deze gaar is. Giet de biet af en laat deze volledig koud worden in de koelkast. Pel nu de biet en snijd van de biet dunnen plakjes op de mandoline.

Zoetzure paddenstoelen

  • 50 gr akker paddenstoelen
  • 25 gr beukenzwam
  • 1 dl azijn
  • 1 dl water
  • 5 gr zout
  • 25 gr suiker

Zet de azijn met het water op in een pan en maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Laat de beukenzwammen heel en snijd de akkerpaddenstoelen door de helft. Als de vloeistof kookt voeg je het zout en de suiker toe. Als deze opgelost is haal je de pan van het vuur en voeg je de paddenstoelen toe. Laat deze in het vocht afkoelen. Giet ze af en leg ze op een stuk papier. Het vocht zou je meerdere keren kunnen gebruiken. Ook met bijvoorbeeld zoete paprika, radijs, uitjes, enz.

Appelstroop mayonaise

  • 40 gr biologische appelstroop
  • 1 st biologische eidooier
  • 1 dl olijfolie
  • 3 gr zout
  • scheutje zoetzuur vocht

Tik de eidooier in een bekken los, samen met het vocht en het zout. Voeg nu druppelsgewijs al kloppende de olie bij de dooier. Meng nu de biologische appelstroop door de mayonaise.

Hartige kletskopjes

  • 15 gr boter
  • 10 gr bloem
  • 20 gr suiker
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 tl sambal
  • 1 el water

Doe alles in een bekken en maak een beslag. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Als dit een mooi beslag is geworden, neem je een bakplaat met siliconen mat of papier en maak 12 mooie bergjes en bak deze af op 150 graden in 14 minuten. Zorg bij papier voor wat verzwaring, anders gaat het papier wapperen.

dining56 arnhem recept

Dining 56 bij Puur! uit eten

Meer weten over Restaurant Dining 56 ? Check de beschrijving van Dining 56 in Arnhem >>

Alle vegetarische recepten van Puur! chefs >>

 

Reacties