Falafel Bloem eten en drinken
VoorgerechtenRecept falafel van Bloem in Amsterdam
Falafel is lekker in een salade met verse geitenkaas (of natuurlijk een vegan kaas) met avocado. Of als snack met een kerriemayonaise-dip.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 300 gram droge kikkererwten (van tevoren een dag geweekt in de koelkast)
- 2 middelgrote uien, in vieren gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 ei (wil je ’t vegan, vervang dan door 2 el lijnzaad te mengen met 3 el water. Laat 10 min. staan om te wellen).
- ½ el zout
- ½ el kerriepoeder
- 1 tl komijn
- ½ el karweizaad
- ½ el venkelzaad
- 1 kleine bos bladpeterselie
- 1 kleine bos koriander
- rasp van 1 citroen
- olie om in te bakken
Bereiding falafel
- Meng alle ingrediënten door elkaar en maal ze fijn in een keukenmachine.
- Rol balletjes van het mengsel. Met deze hoeveelheid ingrediënten kun je ongeveer 20 balletjes rollen.
- Als je de balletjes meteen wilt bakken, verwarm je ongeveer 1 centimeter olie in een koekenpan tot de olie heet is. Bak hierin de falafelballetjes tot ze een krokante buitenkant hebben.
- Als je de falafelballetjes wilt frituren, kun je ze het beste eerst invriezen en pas frituren als ze volledig bevroren zijn. Je frituurt ze tot de buitenkant krokant is.
Bereidingstijd: 20 à 30 minuten (+1 dag om de kikkererwten te weken)
Bloem bij Puur! uit eten
Meer weten over Bloem eten en drinken? Check de beschrijving van Bloem in Amsterdam >>
Bietenburger
Bietenburger: dit lekkere vegetarische en glutenvrije recept is van Mieke Voshol, van BlossoM events. Bij BlossoM events kun je terecht voor (buiten)kookworkshops.
Alle lekkere vegetarische recepten >>
Reacties (1)
Cristina: “Lijkt me erg lekker, ga ik maken”