Couscous en bulgursalade amandel, geitenkaas en rucola Aangenaam eten en drinken
HoofdgerechtenCouscous salade van Aangenaam in Haarlem
Ingredienten voor 4 personen
- 1 courgette
- 100 g couscous
- 2 platbroden
- 100 g bulgur
- koriander/munt
- zakje rucola
- 30 g amandelschaafsel
- bakje humus
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 citroen
- 3 stengels lente-ui, fijngehakt
- ras-el-hanout
Bereiding
- Doe de couscous en bulgur in een schaal en giet hier kokend water over. De couscous moet ongeveer 1 cm onder water komen te staan. Dek de schaal af met een bord zodat de couscous gaar kan stomen, dat duurt 10-15 min.
- Snijd plakken in de lengte van de courgette. Smeer in met olijfolie en gril in een hete pan 3-4 min. aan beide kanten.
- Rooster in de tussentijd de amandelen in een droge koekenpan. Hak de munt en koriander fijn en rasp de citroenschil.
- Doe de hummus in een bakje en maak met de achterkant van een lepel een kuiltje. Doe hierin 2 el olijfolie, koriander, munt en een beetje ras-el-hanout.
- Roer de couscous met een lepel goed los. Voeg 2 el olijfolie, peper & zout en het grootste deel van de citroensap en -schil, amandel, bosui, munt en de rest van de ras-el-hanout toe.
- Serveer in een grote schaal met de achtergehouden garnituur en brokkel de geitenkaas eroverheen. Lekker met het platbrood (eventueel kort in de oven leggen), rucola, gegrilde courgette en de hummus.
Bereidingstijd: 35 minuten
Recept van Restaurant Aangenaam in Haarlem.
Vegetarische bulgur salade
En zo maak je deze kleurrijke veggie bulgur salade >>
Alle lekkere vegetarische recepten >>
Reacties