Courgette carpaccio met feta GreenTwist Cooking School
VoorgerechtenZo maak je courgette carpaccio met feta. Het recept is van Iris Heuer, eigenaar van online cooking school GreenTwist.
Courgette carpaccio ingrediënten
- 1 courgette
- 50 gram waterkers (of rucola)
- 50 gram feta of geitenkaas (of vegan variant)
- handje kleine tomaatjes
- 1 sinaasappel
- 30 ml olijfolie
- 2 tl honing
- 1 tl tijm
- peper & zout
Bereiding courgette carpaccio met feta
- Snijd de courgette in plakken (niet te dun, zie foto).
- Maak een dressing van 1/2 sinaasappel, 1tl honing, een scheut olijfolie, tijm en peper & zout.
- Meng de courgetteplakken met deze dressing
- Verwarm een (grill)pan en grill de courgetteplakken 2-3 minuten, laat afkoelen
- Meng de waterkers 1/2 sinaasappel, 1 tl honing en een scheut olijfolie
- Verdeel de courgetteplakken over het bord, giet hier nog wat tijmdressing overheen.
- Brokkel de feta/geitenkaas over de carpaccio, maak af met de tomaatjes en aangemaakte waterkers.
Puur! tip: eet je liefst vegan? Vervang de feta door een vegan variant, bijvoorbeeld op basis van kokosolie.
Buddha bowl
Nog een lekker recept van GreenTwist? Probeer ook het buddha bowl recept!
Sabich met tahin
Sabich met tahin is een Israelisch recept. Heerlijk met gebakken aubergine en gekookte eitjes.
Op de receptenpagina’s van Puur! uit eten zijn alle vega(n) recepten te vinden.
Reacties