Citroentaart met zomerfruit Restaurant Norell, Thermen Bad Nieuweschans
DessertsCitroentaart van Waters of the World in Bad Nieuweschans
Ingrediënten voor 10 personen.
Voor de bodem
- 110 g suiker
- 220 g boter
- 330 g bloem
- 1 ei
- snufje zout
- merg van 1 vanillestok
Bereiding
Meng alle ingrediënten en kneed tot een soepel deeg. Plaats het geheel even in de koeling.
Rol het deeg vervolgens dun uit (ongeveer 0,5cm) en leg het in een vlaai-vorm. De vorm eerst met boter insmeren en daarna met bloem bestuiven. Bak dit blind af gedurende 8 minuten. Verwijder daarna het folie en de “blindbak vulling” En stort het mengsel van de citroentaart in de vorm.
Tip: Je kunt dit prima doen met aluminiumfolie en bv. rijst of macaroni.
Voor de vulling
- 2 limoenen rasp + sap
- 3 citroenen rasp + sap
- 375 g suiker
- 300 ml crème fraîche
- 9 eieren
Bereiding
Rasp de citroenen en snijd ze vervolgens doormidden om te persen. Voeg het sap bij het rasp. Voeg nu ook de suiker en de crème fraîche toe en roer tot slot de eieren bij het geheel.
Giet het mengsel nu voorzichtig in de vorm en bak het geheel af op 165 graden gedurende 14 minuten. Als de taart binnenin niet meer beweegt en een lichte kleur heeft gekregen is hij klaar.
Laat het geheel nu afkoelen buiten de koeling en plaats het vervolgens in de koeling.
Voor het Italiaanse schuim
- 100 ml water
- 250 g suiker
- 6 eiwitten
Bereiding
- Breng water en suiker aan de kook. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Schenk de kokende suikersiroop langzaam bij het eiwitschuim en klop met de mixer tot het schuim koud is. Schep het schuim in een spuitzak met een spuitmondje.
- Spuit vervolgens mooi golven of stipjes op de citroentaart en brand deze af met een crème brulee brander
- Garneer met krokante nootjes.
Waters of the World bij Puur! uit eten
Meer weten over Restaurant Waters of the World ? Check de beschrijving van Waters of the World in Bad Nieuweschans >>
Meer desserts >>