Chocoladetaart vegan De Struisvogel
DessertsChocoladetaart vegan recept
Mmm… wie is er ook gek op chocolade? Deze chocoladetaart is ook nog eens helemaal vegan! Probeer dit lekkere recept van Puur! restaurant De Struisvogel.
Ingrediënten bodem chocoladetaart
• 200 g gedroogde pruimen (zonder pit, in stukken gesneden)
• 100 g rozijnen
• 10 g carob (johannesbrood, te koop bij bio speciaalzaken)
• 100 ml agavesiroop
• 50 g geroosterd zwart sesamzaad
• 50 g amandelen
Ingrediënten vulling chocoladetaart
• 100 g rietsuiker
• 20 ml water
• 400 ml kokosolie op kamertemperatuur
• 500 ml kokosmelk
• 100 ml caramel
• 10 g carob
• 100 g (rauwe) cacao
• beetje zout en evt. een beetje oploskoffie
Bereiding chocoladetaart vegan
Bereiding bodem
• Doe alle ingrediënten voor de bodem in de mixer en draai tot alles opgelost is.
• Doe in een taartvorm bakpapier op de bodem en druk alles goed samen.
• Zet de bakvorm koud.
Bereiding vulling
• Kook de suiker en water zacht totdat het caramel is.
• Afblussen met kokosmelk (60 ml).
• Doe alles in de mixer, stort het in de vorm.
• Topping: jn gesneden kastanjes en noten (voorzichtig erop leggen!)
• Zet de taart ongeveer 1,5 tot 2 uur in de koelkast.
Vegan brownies
Zo maak je deze vegan brownies zelf!
Glutenvrije chocoladetaart
Of probeer het recept van deze glutenvrije chocoladetaart van Puur! hotspot Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.