Cheesecake
DessertsCheesecake recept
Het recept van deze lekkere cheesecake, ofwel kwarkcitroentaart is van biologische bakkerij en lunchroom Fermento in Alkmaar.
Benodigdheden
- Springvorm (Ø 28 cm)
- Keukenmachine
Ingrediënten cheesecake
- 225 g suiker
- 50 g aardappelzetmeel
- 1 citroen
- 175 ml melk
- 750 g kwark
- 5 eieren
- 200 g koekkruimels (biscuits of zandkoekjes)
- 100 g boter
Bereiding cheesecake
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.
- Smelt de boter.
- Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Meng de suiker en het aardappelzetmeel door elkaar en voeg daarna het sap en de rasp van 1 citroen toe.
- Daarna voeg je de melk toe en roer dit rustig door elkaar.
- Als dit een egaal beslag is voeg je de kwark toe en meng je dit weer door elkaar tot een egaal beslag.
- De eieren voeg je als laatste toe nadat je ze in een andere kom hebt losgeklopt.
- Schep in de vorm en strijk glad.
- Bak ca. 60 minuten in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur in de koelkast.
Lekker als dessert!
Meer dessert recepten >>
Reacties