Bruschetta asperges en mozzarella

Voorgerechten
Naar item

Recept bruschetta asperges van de Eyserhalte

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4-5 el Eyserhalte extra vergine olijfolie met kruidenessence
  • 1/2 kleine rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • 200 g witte en/of groene asperges
  • 12-16 honingtomaatjes
  • 2 3l olijfolie
  • 12 sneetjes zuurdesemstrokbrood
  • 1 flinke teen knoflook, gehalveerd
  • handvol basilicumblaadjes
  • bakplaat

Bereiding

  1. Trek de mozzarella in grove stukken. Doe de mozzarella in een kom en knijp 1/2 citroen erboven uit. Voeg een flinke scheut kruidenolijfolie, de rode peper en zout naar smaak toe. Schep om en marineer de mozzarella 30 min. op kamertemperatuur.
  2. Schil intussen de witte asperges. Snijd van de witte en groene asperges een stukje van de onderkant en snijd ze in stukjes van 4 cm. Kook de witte asperges 10 min. in ruim water met zout. Draai het vuur uit en laat ze 5 min. in het aspergevocht nagaren. Kook de groene asperges in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet beide asperges af en laat ze goed uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Leg de tomaatjes op de bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster de tomaatjes 10 min. in de voorverwarmde oven. Rooster of gril de sneetjes brood goudbruin en krokant.
  4. Wrijf het brood in met het snijvlak van de halve teen knoflook. Verdeel de asperges met de mozzarella en de honingtomaatjes over de bruschetta. Besprenkel naar wens met kruidenolijfolie en bestrooi met basilicumblaadjes.

recept eyserhalte puuruiteten asperges vegetarisch bruschetta

Bereiding: 20 minuten
Marineren: 30 minuten
Oven: 10 minuten

Culinair recept met asperges

recept asperges gulle waard recept veggie vegetarisch recept groente

Meer lekkere recepten met asperges? Check 3x recepten asperges vegetarisch >>

Meer lekkere vegetarische recepten >>

Reacties