Bospeen, geitenyoghurt, macaron en pinda Groot Warnsborn

Hoofdgerechten
Naar item

Recept bospeen, geitenyoghurt, macaron en pinda van Groot Warnsborn in Arnhem

Ingrediënten

  • 4 stuks geschilde bospenen met groen er nog aan
  • 600 g geschilde bospeen
  • 200 g suiker
  • boter
  • 300 ml geitenyoghurtijs
  • 200 ml geitenyoghurt
  • 8 macarons (liefst zelfgemaakte)
  • 200 g pinda geroosterd
  • 200 g pinda
  • 200 g boter
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 50 ml arachide olie

Bereiding

Groot Warnsborn recept bospeen Arnhem vegetarisch recept

  • Hang de geitenyoghurt een nacht in de koeling in een theedoek
  • Kook de hele bospeen kort en leg daarna een nacht in suikerwater
  • Maal de geroosterde pinda’s fijn in keukenmachine of blender, voeg hier langzaam de arachide olie aan toe tot de gewenste dikte en structuur bereikt is
  • Hak de niet geroosterde pinda’s fijn met een groot mes, meng deze vervolgens met de bloem suiker en boter, bak dit 5 x 5 minuten in een oven van 170 graden, roer iedere 5 minuten met een garde zodat er een crumble ontstaat
  • De geschilde bospeen klein snijden en gaar koken, als ze gaar is in de blender of keukenmachine,  fijn draaien tot gladde crème met suiker en boter, hierna laten afkoelen
  • Geitenyoghurt uit de doek halen en eventueel zoeter maken met suiker of honing
  • Vul de macarons met de pindakaas en dresseer met de rest van de producten op bord naar eigen inzicht

Groot Warnsborn bij Puur! uit eten

Meer weten over Groot Warnsborn ? Check de beschrijving van Groot Warnsborn in Arnhem >>

Alle lekkere vegetarische recepten >>

Reacties