Bospeen, geitenyoghurt, macaron en pinda Groot Warnsborn
HoofdgerechtenRecept bospeen, geitenyoghurt, macaron en pinda van Groot Warnsborn in Arnhem
Ingrediënten
- 4 stuks geschilde bospenen met groen er nog aan
- 600 g geschilde bospeen
- 200 g suiker
- boter
- 300 ml geitenyoghurtijs
- 200 ml geitenyoghurt
- 8 macarons (liefst zelfgemaakte)
- 200 g pinda geroosterd
- 200 g pinda
- 200 g boter
- 200 g bloem
- 200 g suiker
- 50 ml arachide olie
Bereiding
- Hang de geitenyoghurt een nacht in de koeling in een theedoek
- Kook de hele bospeen kort en leg daarna een nacht in suikerwater
- Maal de geroosterde pinda’s fijn in keukenmachine of blender, voeg hier langzaam de arachide olie aan toe tot de gewenste dikte en structuur bereikt is
- Hak de niet geroosterde pinda’s fijn met een groot mes, meng deze vervolgens met de bloem suiker en boter, bak dit 5 x 5 minuten in een oven van 170 graden, roer iedere 5 minuten met een garde zodat er een crumble ontstaat
- De geschilde bospeen klein snijden en gaar koken, als ze gaar is in de blender of keukenmachine, fijn draaien tot gladde crème met suiker en boter, hierna laten afkoelen
- Geitenyoghurt uit de doek halen en eventueel zoeter maken met suiker of honing
- Vul de macarons met de pindakaas en dresseer met de rest van de producten op bord naar eigen inzicht
Groot Warnsborn bij Puur! uit eten
Meer weten over Groot Warnsborn ? Check de beschrijving van Groot Warnsborn in Arnhem >>
Alle lekkere vegetarische recepten >>
Reacties