Biologische hangop met rood fruit en vruchtenspread Restaurant de Stapelbakker
DessertsHangop met fruit van Heerlijkheid Mariënwaerdt
Ingrediënten
- 1 ltr volle biologische yoghurt
- 125 g slagroom (klein bekertje)
- 1 el acaciahoning
- 1 doosje rood fruit (aardbeien/bosbessen)
- ½ potje Bessen Frambozen Vruchtenspread
Bereiding biologische hangop
- Spoel een theedoek goed uit met koud water en wring hem handdroog.
- Plaats een bolzeef op een passende pan met hierop de theedoek en schenk er de yoghurt in.
- Dek de bovenzijde af met plasticfolie en plaats dit voor 8 uur in de koelkast om uit te lekken.
- Splijt het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit.
- Doe de slagroom in een kom, voeg de vanillemerg en de honing toe en klop de slagroom tot bijna stevig op.
- Schep de hangop uit de theedoek bij de slagroom en vermeng dit met elkaar.
- Schep met een lepel in drie laagjes vervolgens hangop, fruit en vruchtenspread in mooie glazen schaaltjes en garneer het dessert indien voorradig af met een takje mint.
Pannenkoekenhuis de Stapelbakker bij Puur! uit eten
Meer weten over Pannenkoekenhuis de Stapelbakker ? Check de beschrijving van Pannenkoekenhuis de Stapelbakker bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd >>
Meer recepten van lekkere desserts >>
Reacties