Avocado vegan JANS'
VoorgerechtenBij Puur! restaurant JANS’ in Arnhem smulde ik van dit heerlijke vegan avocado gerecht. Op de menukaart staat het als vegetarisch voorgerecht met gebrande feta. Laat je de feta weg dan heb je een heerlijk vegan recept. Wil je het gerecht ’t liefst veganistisch bestellen als je bij JANS’ bent, dan kan dat natuurlijk ook!
Ingrediënten vegan avocado
- 3 verse avocado’s
- 2 takjes koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 limoen
- 1 sjalot
- peper en zout
Bereiding avocado mousse
- Snijd de avocado in stukjes en besprenkel deze met limoensap.
- Pluk de koriander en snijd deze samen met de sjalot fijn.
- Meng met de mixer tot een gladde emulsie samen met de olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg eventueel naar smaak knoflook, rode peper en tomaat toe. Dit geeft meer een idee van guacamole.
- Opmaak: Garneer het gerecht met zoetzure groenten, hazelnoot, zaden en pottenmix, vinaigrette en komkommer.
Dit recept kreeg ik van sous-chef Stephan van Puur! hotspot JANS’ in Arnhem. Bij JANS’ zijn veel ingrediënten biologisch en ook streekproducten van lokale leveranciers zijn belangrijk.
Salade van biet met hummus
Vegan recept salade van biet met hummus >>
Groentecurry
Vegan groentecurry, zo maak je ’t zelf! >>
Alle vega(n) recepten >>
Reacties