Crumble appel noten met bessen frambozen moestuinjam Proeflokaal Marie Mariënwaerdt
DessertsRecept crumble van Heerlijkheid Mariënwaerdt
Voor een ovenschaal van 28 cm doorsnee.
Ingrediënten
- 1,5 kg hoogstamappels
- 125 g suiker
- 1 vanillestokje
- 1 limoen
- 1 glas witte wijn
- 250 g bloem
- 2 g zout
- 125 g boter
- 125 g poedersuiker
- 75 g walnoten gehakt
- Moestuinjam Bessen Frambozen
Bereiding crumble met fruit
- Rasp de limoen en snijd het vanillestokje open en laat het samen met de suiker en de wijn zachtjes koken tot het stroperig wordt.
- Schil de appels, snijd deze in parten en verwijder het klokhuis. Snij de parten in kleinere stukjes.
- Meng ze met de suikerstroop. Meng de bloem met het zout en voeg de boter in kleine stukjes toe. Verkruimel het mengsel tussen de vingers totdat er grove kruimels ontstaan. Meng hier de suiker en de walnoot door.
- Schep de appel in de bakvorm met een beetje vocht. Strooi hier wat kruimels overheen.
- Plaats de bakvorm in de oven en bak 12 min. op 180 graden.
- Laat het even afkoelen en bestrooi het met poedersuiker. Serveren met Bessen Frambozen Moestuinjam.
Brasserie Marie bij Puur! uit eten
Check de beschrijving van Brasserie Marie bij Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd >>
Meer lekkere recepten dessserts >>
Reacties