3x recepten asperges vegetarisch
VoorgerechtenMmm… asperges! Een van de fijne culinaire verrassingen van het voorjaar is dat je weer kunt genieten van lekkere verse asperges. Witte en groene asperges zijn een ideaal streekproduct want ze zijn in de lente tot eind juni volop verkrijgbaar uit Nederland. 3 Puur! chefs delen graag hun vegetarische recept met groene en witte asperges in de hoofdrol met jou. Afhankelijk van de hoeveelheid die je wenst, eet je de koningin van de groente als voorgerecht of hoofdgerecht. Het fijne van de groene variant is dat je ze niet hoeft te schillen.
3x recepten met asperges vegetarisch
1. Bruschetta asperges en mozzarella
Limburg staat bekend om haar uitstekende asperges. In de winkel van de Eyserhalte vind je ze dan ook volop. Ook schuif je bij de Eyserhalte in het voorjaar aan voor een heerlijke lunch met asperges in de hoofdrol. Het recept bruschetta asperges en mozzarella maak je naar wens met groene en/of witte asperges.
2. Lentesalade met groene asperges
Wil je in het voorjaar vooral buiten genieten van lekker eten dat je in een handomdraai bereidt? Dan is deze lentesalade met groene asperges van Puur! restaurant de Veldkeuken de aanrader voor jou. Lekker als voorgerecht of hoofdgerecht, want de grootte van je portie pas je gemakkelijk aan. Ook lekker voor de lunch.
3. Humus Puur! asperges op ‘plantenaarde’
Durf jij het aan om deze culinaire creatie van Puur! chef Nel Schellekens na te maken? Hou jij wel van een smakelijke uitdaging, ga dan vooral aan de slag met haar culinaire recept met asperges: ‘Humus Puur! asperges op plantenaarde’.
Bekijk nog veel meer lekkere vegetarische recepten en heerlijke desserts van Puur! chefs >>
Puur! uit eten in Limburg
Lees ook: 3x biologisch in Limburg >>
Jeannette van Mullem: “Dankjewel voor jouw recept, Marian. Dat klinkt heerlijk, wat een goed idee met pistachenoten. Ga ik de volgende x ook uitproberen!”
Marian Verschuren: “Dank je voor t delen van deze recepten. Inspirerend weer. Wat ik zelf een heerlijk heel eenvoudig vegan asperge gerecht vind: Witte asperges, 5 minuten koken, een kwartier laten staan in t warme kookvocht. Gekookte aardappelen. Pistache nootjes. Vers gemalen himalaya zout. Asperges en aardappelen op t bord besprenkelen met olijf olie, goede biologische koude persing. Pistachenootjes en klein beetje zout eroverheen. Smullen maar! Drink er een lekkere witte biologische/ veganistische wijn bij. Liefs, Marian.”