Puur! uit eten – dé biologische, fairtrade en duurzame culinaire gids

Naar item

Puur! uit eten laat jou graag zien hoe het wél kan en heeft als missie het promoten van eerlijk eten en hotspots: in restaurants, op boerenmarkten en zo zijn er nog veel meer pure en vooral ook lekkere culinaire adressen. Op deze website vind je hotspots, recepten, reizen en blog. Wat is Puur!: groenten in de hoofdrol, biologisch, uit de streek, duurzame vis en fairtrade.

Je eet gezond en je draagt bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu. En minstens zo belangrijk: Je geniet van lekker eten. Eerlijk eten is complex. Daarom leggen we jou graag uit hoe wij dit zien zodat jij zelf je keuze kunt maken.

Wat is Puur?

Eet zoveel mogelijk vegetarisch, vooral groenten, fruit en noten zijn gezond. Kies producten van dichtbij, zo onbewerkt mogelijk en volgens het seizoen. Kies je toch voor vlees of vis maak dan een zo duurzaam en diervriendelijk mogelijke keuze: biologisch vlees en duurzame vis. Kies je producten van ver weg (omdat bijvoorbeeld koffie- en cacaobonen niet in Nederland groeien) let dan op het Fairtrade-keurmerk voor eerlijke handel. De boer ontvangt een eerlijke prijs en de werknemer goede arbeidsomstandigheden. Er zijn meer duurzame initiatieven, bovenstaande keurmerken geven vooral een richting aan en zijn herkenbaar voor consumenten.

Waarom Puur uit eten?

Puur! uit eten is in 2005 ontstaan vanuit de persoonlijke missie van Jeannette van Mullem om de wereld mooier te maken. Ze startte met Puur! uit eten omdat ze zelf op zoek was naar adressen waar je niet alleen lekker eet maar die ook bijdragen aan een betere leefwereld voor mens en dier. De pure hotspots die ze op haar zoektocht vond, wilde ze ook graag delen. Door haar achtergrond (hotelschool, communicatie, marketing en fotografie) en werkervaring in gastvrijheid besloot ze er een duurzaam culinair platform van te maken.

Puurste Restaurant van Nederland

Vijf jaar organiseerde Puur! uit eten de Puur Restaurant Week en drie keer werd de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland’ uitgereikt. In 2012 won Restaurant Natuurlijk in Egmond aan Zee, in 2013 de Veldkeuken Werk aan het Spoel in Culemborg en in 2014 Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk.

Jeannette schreef vier boeken over waar je Puur! kunt eten en focust nu vooral op online communicatie. Inmiddels zijn er vele duizenden mensen die haar tips weten te vinden via deze website, de app en social media, facebook en twitter @Puuruiteten en instagram @purefoodtravel.

Reisplatform Pure! Food & Travel

pure food travel logo purefoodtravel.com purefoodtravel travel blog food travel journalist photography reisblog

In 2013 lanceerde Jeannette het reisplatform Pure! Food & Travel zodat je ook op reis gemakkelijk pure adressen vindt. Daarnaast ondersteunt Jeannette organisaties op freelance basis. Bijvoorbeeld door het bedenken en uitvoeren van gezamenlijke marketingacties. Altijd met als thema communicatie over eerlijk en lekker eten.

app puuruiteten puur uit eten duurzame app biologisch uit eten fairtrade

Download je gratis Puur! uit eten iPhone-app.

Geniet Puur!

Jeannette van Mullem
initiatiefnemer Puur! uit eten

P.S: Je reactie is van harte welkom via e-mail, facebook en twitter.

© Tekst en fotografie Puur! uit eten