SmaakPark Ede
RestaurantUpdate juni 2023: Helaas is het SmaakPark in Ede gesloten.
Je bent welkom op het SmaakPark in Ede. Het SmaakPark ligt in het hart van de FoodValley. Het is een kookschool, pluktuin, foodlab en restaurant. De horecalocatie vind je in een unieke oude schermhal op een voormalig kazerneterrein. Ga er een heerlijk hapje eten of iets nieuws leren.
Lokaal en biologisch eten
In de foodstands in het restaurant gebruiken ze lokale producten. Die vooral biologisch zijn. Daarmee bereiden de chefs verrassende, creatieve, gerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van wat de eigen tuin produceert. Iedere vier maanden is er een nieuw thema. Gerechten, workshop programmering en events sluiten hierop aan. Op de vide vinden kookworkshops plaats en die ruimte is – door zijn flexibele indeling – ook geschikt voor productpresentaties, vergaderingen of besloten partijen.
Missie SmaakPark in Ede
Met het SmaakPark wil initiatiefnemer Christian Weij mensen anders na laten denken over eten. Niet alleen een mooi gepresenteerd gerecht is belangrijk. De nadruk ligt ook op het verhaal. Waar komen de duurzame ingrediënten vandaan? Hiermee is het eten beter voor mens, dier en milieu. En toekomstbestendig voor volgende generaties.
Het SmaakPark is the place to be op de Veluwe. Voor iedereen die van lekker eten houdt en nieuwsgierig is naar de herkomst van voedsel.
Bijzondere evenementenlocatie
Het is een verrassende, anders dan anders, zakelijke evenementenlocatie die vele mogelijkheden heeft. Een vergadering, diner, borrel, lunch, productpresentatie of een workshop? Dat kan allemaal – van maandag tot en met donderdag – op het SmaakPark.
Verrot Lekker
Christian schreef als fermentatie expert de boeken Verrot Lekker en Verrot Gezond.
Openingstijden SmaakPark Ede
Check de website hieronder voor de actuele openingstijden.
Lees ook: 9x biologisch restaurant in Gelderland
Duurzame producten
Lokale, veelal biologische producten. Minstens 50% vega(n). Eten uit eigen moestuin. Gerecyclede materialen voor de inrichting.
Jeannette van Mullem: “Daar is nu verandering in gekomen. Je was er net iets te vroeg bij voor de officiële opening (eind augustus). Wij waren er vandaag en hebben genoten van een lekkere, pure lunch.”
Manon: “Mooie plannen misschien maar tot op heden is er nog helemaal niets van terecht gekomen daar in Ede! Wat een tegenvaller. We waren er en er was een caravan met drankjes en een tent in het midden met een centrale keuken met heel weinig keus. Sanitaire voorzieningen waren heel slecht en als je onderweg naar het toilet in de verschillende "mice en place ruimtes" keek hoefde je meteen niet meer te eten. Dus zoals het hier op de site gepresenteerd wordt klopt helemaal niet.”