Restaurant LOCALS Arnhem
RestaurantBij Restaurant LOCALS in Arnhem presenteren ze het beste van Nederlandse bodem. Verantwoord en op een manier waarbij je als gast wordt verrast. Het restaurant heeft een speelse aanpak, van klassiek tot modern. De chef werkt het liefst met lokale seizoensproducten. LOCALS heeft een eigen vertical farm op de eerste etage van Hotel Haarhuis. Er liggen zonnepanelen op het dak en de keuken is gasvrij. Restaurant LOCALS is zelfs CO2-neutraal.
Chef Rafael Surie van Restaurant LOCALS
Chef-kok Rafael Surie vindt duurzaamheid een vanzelfsprekend uitgangspunt. “We werken zoveel mogelijk met lokale, Nederlandse ingrediënten en dragen dan ook met trots het Dutch Cuisine label. We koken volgens een ‘no waste‘-beginsel. Dit betekent dat elk ingrediënt volledig wordt benut. Op deze manier zorgen we voor minder voedselverspilling. Alles wat op het bord belandt, draagt bij aan de smaakbeleving en de duurzaamheid van onze keuken.”
Vertical farm bij restaurant LOCALS
Pompoen, kastanje, pompoenpit, mosterd kaviaar, boekweit
De vertical farm maakt gebruik van de nieuwste technologieën, waarbij voedsel wordt verbouwd in gestapelde kweeklagen, binnen een volledig gecontroleerde omgeving. Van verschillende soorten basilicum, Oost-Indische kers tot koriander cress. De vertical farm voorziet het restaurant van een breed aanbod aan verse en smaakvolle ingrediënten die worden verwerkt in de gerechten.
Surie: “Het is mooi om te zien hoe verrast mensen zijn door de smaak en complexiteit van onze groentegerechten. Veel gasten komen met een bepaalde verwachting binnen, maar vertrekken met een geheel nieuw perspectief.”
Duurzaam op je bord
Rode wortel, cornichons, eidooier, huisgemaakte mayonaise, crouton
Het Chefs menu kan vegetarisch worden besteld. Het vier gangen Chefs menu is ook geheel plantaardig / vegan mogelijk.
Highlights op de kaart zijn onder andere de Hollandse biet of de rode wortel. Dit zijn voorbeelden van gerechten die volledig uit groenten bestaan.
Chef Surie vertelt: “Ik hoop dat de mensen vertrekken met niet alleen een voldaan gevoel, maar ook met een hernieuwde waardering voor wat onze Nederlandse bodem te bieden heeft. Daarnaast wil ik graag dat ze inzien dat duurzaam en verantwoord eten geen concessie hoeft te doen aan de smaak. Bij LOCALS combineren we het beste van beide werelden.”
Openingstijden Restaurant LOCALS in Arnhem
dagelijks: 08:00 – 00:00 uur
De keuken is dagelijks geopend tot 22:00 uur, op zondag tot 21:00 uur.
Check altijd de openingstijden op de website. Reserveren is aanbevolen.
Duurzame producten
30 tot 40% van de gerechten is vegetarisch: op de menukaart zijn zeven gerechten vegetarisch en vier gerechten plantaardig / vegan, Hotel Haarhuis heeft als eerste hotel in Nederland een eigen vertical farm, deels biologisch en lokaal zijn groenten, zuivel, eieren, boter, kaas en vlees; duurzame vis met MSC-keurmerk, koffie is biologisch en direct trade, thee deels biologisch, Restaurant LOCALS is CO2 neutraal, gasvrije keuken, groene stroom, zonnepanelen, ecologische schoonmaakproducten, biologisch afbreekbare disposables, FSC-hout, gerecycled meubilair.