Op de Brusse boerderijrestaurant De Heurne
HotspotChef-kok Reinier & gastvrouw Petra kozen in 2003 bewust te ‘downsizen’ en hun hart te volgen. Zij vertrokken naar de Achterhoek en openden Boerderijrestaurant Op de Brusse. Een kleinschalig en zelfvoorzienend restaurant zonder personeel met het motto ‘van grond tot mond’.
Van grond tot mond
Dat motto is letterlijk. Zij oogsten onbespoten groenten en fruit uit hun moestuinen, maken kaas, yoghurt en pudding van eigen koeienmelk en verwerken eigen scharreleieren. Deze eigen ingrediënten zijn bepalend voor de samenstelling van de menu’s in het restaurant, bij de kookworkshops en van de high tea. Soms worden ze aangevuld met ingrediënten van kleine boeren uit de directe omgeving die ook werken met respect voor milieu en dierenwelzijn. Geen bestrijdingsmiddelen, seizoensgericht, dieren die vrij buiten of binnen rondscharrelen en geen gebruik van antibiotica omdat de dieren bijna nooit ziek zijn.
Kom culinair genieten van een 4-gangen verrassingsmenu ( € 30,-) met moderne gerechten van simpele, eerlijke ingrediënten in een gemoedelijke knusse boerderij-ambiance. Ook kookworkshops zijn mogelijk!
Openingstijden
Diner: vr, za, zo vanaf 18:00 uur: op reservering!
High tea: zo: 14:00 – 17:00 uur, ook graag even reserveren.
Duurzame producten
70-80% vegetarisch, 40% veganistisch, zoveel mogelijk uit de eigen moestuin en van eigen dieren (Lakenvelder-koeien, varkens en kippen), groente uit eigen moestuin en van buren die biologisch werken, zuivel, eieren en boter van eigen productie, kaas en vlees 90% van eigen dieren die buiten scharrelen en antibiotica-vrij zijn, brood 80% van eigen speltgraan, zonnecollector voor warm water