GEEF Amsterdam Amsterdam
RestaurantUpdate: GEEF Amsterdam heeft haar deuren helaas gesloten. Hier vind je biologische restaurants in Amsterdam.
GEEF Amsterdam is een stijlvol ‘pay-as-you-can’ duurzaam restaurant in de Jordaan, waar je (h)eerlijk kunt eten en weer met een voldaan gevoel naar huis gaat.
Duurzaam restaurant én lekker eten
GEEF Amsterdam combineert kwalitatief hoogstaande menu’s met een sociale doelstelling. De driegangenmenu’s worden namelijk gemaakt van foodwaste. Naast lokale en biologische producten, creëert de chef een smaakvol diner van het beschikbare aanbod groenten en fruit dat anders weggegooid zou worden. Met als resultaat: je kunt je iedere dag weer verwonderen over een nieuw menu, je hebt geen keuzestress tussen 101 verschillende gerechten én zo gaan we met elkaar voedselverspilling tegen. Niet alleen een streling voor de tong maar ook een lust voor het oog. De composities op je bord zijn prachtig en elk gerecht is fotowaardig opgemaakt.
Een genot voor het oog, de mond en de maag: Fairtrade pure chocolade brownie met ‘waste’ nectarine, vanille-ijs, pistache en ‘waste’ eetbare bloemen.
Sociale doelstelling GEEF Amsterdam
Maar GEEF biedt meer. Waar je bij de meeste restaurants enkel en alleen je maag kunt vullen, vul je bij GEEF ook je hart! Het doel van GEEF is dat zowel gasten met een grotere als met een krappere beurs kunnen genieten van een gezonde en heerlijke maaltijd. Om deze reden staan er geen prijzen op het menu. Je betaalt naar wat je kunt missen. Heb je iets meer te geven? Dan kan je een maaltijd of een kopje koffie doorgeven aan iemand die minder heeft. Zit je krap bij kas? Dan kan je er ook voor kiezen om met tijd te betalen in plaats van met geld. Bijvoorbeeld door een handje te helpen in de keuken. Zo is lekker eten dus niet alleen maar heel fijn. Het is ook dé sleutel tot verbinding van mensen uit alle lagen van de bevolking. Als dit geen goed gevoel geeft?!
9x duurzaam restaurant Amsterdam >>
Openingstijden GEEF in Amsterdam
di-zo: 18:00 – 22:00 uur
Duurzame producten
groenten en fruit die anders weggegooid zouden worden, streekproducten, biologisch: groente en fruit 70%, zuivel, eieren en boter 70%, kaas 80%, vlees 70%, wijn 80%, sappen 80%, brood 90%, duurzame vis, fairtrade chocolade, sociaal project
Pia Jakobson: “Hi there, We are Food Circle, a network of food waste fighters, passionate about ending food waste and excited to connect with you all ! In collaboration with the Slow Food Youth Movement and the Disco Soup event on 28th April at de Ceuvel, we have prepared a FREE PITCHING WORKSHOP (on 24th April @ de Ceuvel) for you to take the opportunity and improve your presentation in public to attract new customers, volunteers and investors. If you can share with us your e-mail we will send you more information about our free workshop and what we do. Looking forward to hearing from you! Pia & team Food Circle”
D. Teurlings: “dit restaurant is permanent gesloten”